balans in je leven

Een jaar geleden konden we toch niet bedenken dat winkelen op afspraak zou gaan! En dat we bij mooi weer niet verder komen dan de achtertuin in plaats vaneenreten op een terras. En al helemaal niet dat we gehouden worden aan een avondklok! Het heeft mij aardig uit balans gehaald. Het meest lastig vind ik dat de verschillen tussen de ideeën van mensen steeds groter wordt. Wat je ook denkt, het lijkt nooit goed te zijn. Vind je het belangrijk om de regels te volgen, dan wordt je weggezet als “schaap”. Ben je het niet eens met de regels, dan ben je een “wappie”. De balans lijkt totaal verdwenen te zijn. Ik merk dat ik het nu lastig vind om zelf weer in balans te komen, iets wat ik jaren heel normaal heb gevonden.

In het begin van de corona periode liep ik met een grote boog om de mensen heen op straat, want stel je eens voor! Nu lach ik erom, maar hoe bang zijn we gemaakt en hoe bang worden we nog steeds gemaakt! Of het terecht is of niet, dat laat ik in het midden. Een ding weet ik zeker: We hebben veel angst over ons heen hebben gekregen in het afgelopen jaar. Dit is zeer ontwrichtend geweest en haalt iedereen uit balans. Dit is dan weer weerstand verlagend! En juist dat moeten we zien te voorkomen.

Hoe zet je de eerste stap op weer in balans te komen?

mindset

Om me weer een beetje “gewoon” te voelen, heb ik op een gegeven moment besloten om het nieuws niet meer te kijken. De belangrijkste dingen krijgen je toch wel mee, via de radio, collega’s, social media of via vrienden. Ik heb geprobeerd heel bewust de positieve dingen te zien in het dagelijks leven. Soms erg klein, maar wel de moeite waard. Wat me goed heeft geholpen, is elke dag iets opschrijven wat ik heb gewaardeerd, of van genoten heb. Ik heb geleerd: “Dat wat aandacht krijgt, dat groeit”. Dus schenk aandacht aan de positieve dingen van het leven, dan ga je er steeds meer van zien.

Hoe jouw “mindset” kan helpen.

Elke ochtend als ik naar mijn werk rijdt (ik kan gelukkig naar mijn werk) zet ik een meditatie op. Dat klinkt erg zweverig, ik weet het. Maar het is voor mij een moment om mijn mindset goed te krijgen voor de dag. Een moment om bewust stil te staan dat je een keuze hebt. Hoe sta je op? Hoe ga je met tegenslagen om? Op elk moment heb je een keuze. Als je er voor kiest om er een mooie dag er van te maken, wordt het ook een mooi dag. Je bent daardoor gefocust op de mooie dingen en die zie je dan ook! Voor mij werkt het echt geweldig! Heerlijk een momentje mindfulness in de auto, het heeft me al veel mooie dagen gebracht. Ook al stond ik na een slechte nacht moe en brak op, want ook dan ik het een keuze hoe je met dat gevoel om gaat.

Sporten helpt!

Op dit moment is het natuurlijk niet mogelijk om in de sportschool zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen sportschool-mens ben. Om toch aan voldoende beweging te komen, zijn mijn man en ik in het weekend aan de wandel gegaan. Vaak met z’n tweeën, maar soms ook met vrienden. Een flinke tocht van 10 kilometer in een flink tempo. Hierdoor heb ik de “corona-kilo’s” goed onder controle weten te houden.

samen yoga doen om weer in balans te komen

Naast het wandelen heb ik ook de yoga weer opgepakt. Een aantal jaar geleden heb ik aan Hatha yoga gedaan. Omdat mijn man en ik met een cursus Hongaars zijn begonnen, werd me de combinatie te veel. Toen ben ik gestopt met de yoga. Via internet kwam ik een cursus tegen. Dat leek me wel wat en heb het besteld. Ik doe nu een maand of twee yoga oefeningen, ongeveer twee keer in de week. En ik moet zeggen dat ook dit me heel goed helpt om weer terug in balans te komen. Naast het feit dat het goed is voor mijn lijf, sluit het ook goed aan bij het mediteren dat ik als deed. Echt een aanrader

Interessante links:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *