Als je ziek bent, waar komt dat dan vandaan? Wat is bijvoorbeeld de werkelijke oorzaak van die hoofdpijn? Is het stress; te veel willen doen in te weinig tijd, of is het het feit dat je “ja” zegt en “nee” bedoeld? Ons lichaam is een wonderlijk iets. Ik ben er van overtuigd dat een lichamelijke kwaal een psychische-emotionele oorzaak heeft.

chakra's

Als het goed met je gaat en je bent in balans, dan zul je niet ziek zijn en niet snel ziek worden, je weerstand is dan hoog. De energie kan vrij stromen door je lichaam. Als de energie belemmerd wordt door bijvoorbeeld stress, een traumatische ervaring, of negatieve herhalende gedachtes, dan is dat de kiem voor lichamelijke problemen.

Op het moment dat we ons bewust worden van wat ons lichaam ons wil vertellen en we gaan speuren naar de psych-emotionele oorzaak, dan kunnen we het dus ook verhelpen.

Makkelijker gezegd dan gedaan…

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg makkelijk. Als het om “kleine” pijntjes gaat, zul je dit zeker ook herkennen. Als het om heftige ziektes gaat, dan gaat het vaak om een oorzaak die al jaren sluimert en zo onderdeel is geworden van wie je bent, dat het heftig zal zijn om onder ogen te komen, laat staan te veranderen. Je hebt veel moed nodig om hier open voor te durven staan.

ziek hoofdpijn

Als je naar een specialist gaat, wordt alleen die plek bekeken waar je last van hebt. Ons lichaam is éen geheel en zo zal het ook bekeken moeten worden. Heb je last van je maag? Stel de vraag: Wat slik je allemaal, wat ligt er zo zwaar op de maag? Heb je last van je darmen? Stel de vraag: Wat kun je niet verteren, wat kun je niet loslaten? Ben je astmatisch? Door wie of wat laat jij je vrijheid beperken? Neem de ruimte in! De Nederlandse taal zit vol met uitdrukkingen die het al precies aangeven. Ze slaan de spijker op de kop en dat is niet voor niets!

Meer leren over waarom je ziek bent?

Als je, net als ik, hierin geïnteresseerd bent, dan kun je op verschillende manieren aan kennis komen. Op internet is er genoeg te vinden. Sinds de cursus “Lijfkracht herstel” van Jeffrey van den Dolder, volg ik hem via social media. Hij heeft een gave website “Compleetzijn” met veel interessante filmpjes hier over.

Ben je meer een lezer? Dan kan ik jet het boek “De Sleutel tot Zelf-Bevrijding” van Christiane Beerlandt aanraden. Het is een mega dik boek met voor elke kwaal een antwoord. Persoonlijk mis ik af en toe concrete tips, maar het is zeer de moeite waard.

Als je echt in dit thema wilt duiken, dan raadt ik je de cursus “De betekenis van ziek zijn” aan. In deze cursus worden ziektes van uit een holistisch oogpunt bekeken. Waarbij de samenhang tussen lichaam, zielen geest centraal staan.

de betekenis van ziek zijn

Interessante links:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *