Review persoonlijk voedingsplan

Wie is er niet bezig met gezonde voeding en wil er niet goed uit zien? Na een aantal diëten geprobeerd te hebben, kwam ik het persoonlijk voedingsplan tegen. Het wekte mijn interesse, aangezien ik wel klaar was met de diëten die ik had gevolgd. Niet allemaal met succes! In deze review wil ik hier graag meer over vertellen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen de bestaande diëten en een persoonlijk voedingsplan? Hier krijg je een antwoord op al je vragen.

Wat houdt het persoonlijk voedingsplan in?

De naam: persoonlijk voedingsplan zegt het eigenlijk al. Je krijgt een plan op het gebied van voeding, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Dit is iets anders dan een dieet. Een dieet is vaak gespitst op een bepaald onderdeel van voeding waar je veel of juist niets van moet eten. Ook zijn er diëten die gericht zijn op het tellen van calorieën, om zo gewicht te verliezen. Zulke diëten hebben vaak strenge richtlijnen en zijn moeilijk vol te houden. Je gaat met trek de dag door, of je staat uren in de keuken om bijzonderen gerechten klaar te maken.

Wat je kunt verwachten

Bij het voedingsplan gaat het anders. Na het invullen van een intake formulier krijg je een gesprek met een ervaren voedingsdeskundige. De voedingsdeskundige berekent de calorie- en macronutriënten, de portie grootte en eetmomenten die jij nodig hebt om jouw doel te behalen. Dit wordt jouw persoonlijk voedingsplan.

Naast de wekelijkse, of maandelijkse coaching van de voedingsdeskundige, krijg je ook toegang tot een app, waar meer dan 1500 recepten in staan. Als je voor een maaltijd kiest, worden de ingrediënten afgestemd op jouw voedingsplan. Zo krijg je precies binnen wat goed is voor jou.

Er is dus geen streng schema waar je je aan moet houden, je kiest zelf dat wat je wilt eten. De app houdt ook rekening met je gezin, je kunt aangeven of er kinderen mee eten, de porties worden daar op afgestemd. De maaltijden zijn eenvoudig, vaak binnen een half uur klaar.

Heb je last van intoleranties en allergieën? Dan kun je deze doorgeven aan de voedingsdeskundige en wordt daar rekening mee gehouden.

Als je wilt weten of dit iets voor je is, kun je een vrijblijvende afspraak maken.

Voor wie is dit persoonlijk voedingsplan bedoeld?

Dit voedingsplan is voor iedereen die bewuster met voeding om wil leren gaan. Als je leert luisteren naar je lichaam, naar wat de behoeften zijn, dan zul je minder gaan snaaien. Je zult gezonder gaan eten, minder gaan eten, waardoor je je beter gaat voelen en af gaat vallen.

Het kan zijn dat je bepaalde klachten hebt, waarvan de oorzaak verkeerde voeding is. denk aan darmproblematiek, huidklachten, slecht slapen, vermoeidheid en meer. Door een ander (gezonder) voedingspatroon, is de kans groot dat de klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Dus dit plan is geschikt voor mensen die willen afvallen, bewust met gezonde voeding bezig willen gaan of van bepaalde klachten af willen komen.

Wat is de inhoud van het persoonlijk voedingsplan?

Als je je aanmeld bij dit voedingsplan, vul je eerst een intake formulier is. Na het invullen van het formulier, wordt er een kennismakingsgesprek gepland met de voedingsdeskundige. In dit gesprek wordt het formulier besproken en kan er nog aanvullende informatie gegeven worden.

Aan de hand van de gegevens die de voedingsdeskundige heeft gekregen berekend ze calorie- en macronutriënten die jij nodig hebt. Maar ook de grootte van de portie en de eetmomenten.

Via een app heb je toegang tot jouw persoonlijke voedingsplan. Via een email krijg je je inloggegevens en krijg je een toelichting over het gebruik van de app.

In de app krijg je toegang tot meer dan 1500 recepten voor uitgebalanceerde maaltijden. Deze maaltijden zijn makkelijk en tot te bereiden. Je kunt (voor het gezin) de porties ook aanpassen. De hoeveelheden en ingrediënten worden automatisch berekend en automatisch afgestemd op jouw energiebehoefte en verdeling eiwitten, vetten en koolhydraten.

Tot slot wordt je persoonlijk begeleid door de voedingsdeskundige. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waarbij de intensiteit van de begeleiding bepalend is. Je kunt kiezen uit een wekelijks contact, maar ook om de week, of een keer per maand.

Wie is de voedingsdeskundige?

De gene die je gaat begeleiden is Kim. Ze is voedingsdeskundige, maar ook ervaringsdeskundige.

Een tijd geleden merkte ze dat ze compleet futloos en moe was. Er werd haar gezegd dat ze er rekening mee moest houden dat het een periode van maanden zou kosten om weer de oude te worden. Naast de vermoeidheid werd ze steeds zwaarder, zat niet lekker in haar vel, kreeg buikklachten en sliep slecht. Na ander halve week vond ze het genoeg!

Zo eigenwijs als ze is, is ze zich gaan verdiepen in voeding en het immuunsysteem. Ze was er van overtuigd dat ze zichzelf weer. oude been kon krijgen.

Binnen vier weken voelde ze zich al goed genoeg om een reis te boeken en voor een week lang te gaan surfen, en te wandelen door de bergen. Haar energie kwam weer terug en de klachten werden steeds minder.

Wat is de ervaring van mensen?

Kim is kundig en bevat veel kennis. Ze doet er alles aan om je te kunnen helpen. Ik heb het hele traject alles kunnen vertellen en heb me altijd begrepen en op mijn gemak gevoelt. 

Maaike, 38 jaar

Ik heb de coaching met Kim erg positief ervaren. Ze is rechtdoor zee en heeft het beste met je voor. Ze zegt waar het op staat dat heb ik als prettig ervaren. 

Marco, 42 jaar

Binnen 2 weken kreeg ik meer energie en sliep ik aan één stuk door! Uiteindelijk heb ik zelfs mijn diabetes medicatie kunnen verlagen. Volgende stap is helemaal zonder.

Ruud, 53 jaar

Ik nam het voor lief om ’s nachts wakker te liggen en in ’s middag in te kakken. Het weekend was vaak om bij te komen. Nu barst ik van de energie en kan ik doen waar ik zin in heb. Ik voel me veel beter en gezonder

Max, 36 jaar

Ik heb een tijd het stempel PDS gehad en “ik moest er maar mee leren omgaan”. Door de coaching van Kim waren mijn buik- en eczeemklachten met 3 weken nauwelijks nog merkbaar. 

Anja, 48 jaar

Wat is de prijs van dit persoonlijk voedingsplan?

Het persoonlijk voedingsplan kent drie verschillende pakketten. Het verschil zit in de intensiteit van de persoonlijke begeleiding. Hier onder staan de drie verschillende pakketten. Let wel: een coachgesprek duurt ongeveer een half uur.

conclusie

Het mooie van dit persoonlijk voedingsplan vind ik, is dat het persoonlijk is. Het houd rekening met de wensen, doelen en persoonlijke zaken. Dit vind je niet terug in een gewoon dieet.

Toen ik de prijs zag, moest ik eerlijk gezegd wel even slikken. Het is een heel bedrag! Maar ja, het is dan ook geen dieetboek met recepten dat je eenmalig koopt.

Ik heb de begeleiding van Kim er plezierig gevonden. Ze wist me echt te motiveren op momenten dat het even lastig voor me was. Ze heeft me goede tips gegeven. Die persoonlijke begeleiding krijg je natuurlijk niet bij een boek.

Daarnaast wordt dat wat jij nodig hebt doorgerekend in het reept dat jij kiest. Welk boek heeft dat ooit voor jou gedaan?

Dus: ja, het is een investering. Maar ik vond het zeer de moeite waard.

Interessante links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *