Review online cursus: Reis door de Chakra’s

Al eerder heb ik een review geschreven over de online cursus Yoga Nidra van Happy Yoga (Rolf en Melanie). Ik heb daar zelf erg veel voordeel aan gehad. Toen kwam ik deze cursus tegen en ben nieuwsgierig geworden. Hoe werkt dat nu precies met de chakra’s in mijn lijf en hoe kan ik leren energie te sturen door mijn lijf? Ik ben op onderzoek uit gegaan en de uitkomst er van lees je in deze review.

Ik heb zelf al wel een basiskennis over de Chakra’s en het sturen van energie, aangezien ik in het verleden de cursussen Reiki 1 & 2 heb gedaan. Maar ondanks dat leek me dit een mooie aanvulling. Voordat ik met de review over de online cursus Reis door de Chackra’s begin, geef ik eerst meer algemene informatie over de checkra’s.

Ons chakra systeem:

Alles is energie. Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben dit bewezen. Energie komt in allerlei vormen: van gedachten tot emoties en ook je fysieke lichaam.

energie sturen

Energie is ontzettend belangrijk in ons lichaam. Weken kun je zonder eten en dagen zonder drinken, maar als het energiesysteem in je lichaam maar een paar seconden stil zou liggen, dan zou je er niet meer zijn. De hele samenwerking van lichaam en geest wordt beïnvloedt door energie. Energie is onze primaire levenskracht en de oude Yogi’s noemden dit prana.

Je zou kunnen zeggen dat de kern van Yoga het controleren en sturen van deze levensenergie is. Alles wordt erdoor beïnvloed. Alles wat je denkt, doet en bent heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Op het moment dat je anders denkt, ga je je anders denken en zul je andere beslissingen nemen.

Energie beïnvloedt dus alles. En alles wat we meemaken beïnvloedt onze gedachten, ons handelen en de manier waarop energie zich manifesteert in het fysieke lichaam.

Op deze manier is alles met elkaar verbonden. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de wijze waarop je naar de wereld kijkt, welke gedachten je denkt en welke keuzes je maakt op basis van deze gedachten. Met andere woorden: de gezondheid van je energiesysteem bepaalt de richting van je leven.

online cursus reis door de chakra's
de zeven chakra’s

De Chakra’s

Het energiesysteem wordt binnen de Yoga traditie het chakra systeem genoemd. Elke chakra is een soort energie centrale. Er zijn honderden kleine energie punten die de energie laten stromen door je lijf, maar in de Yoga traditie zijn er zeven plekken die extra belangrijk zijn. Dit zijn de zeven hoofdchakra’s.

Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn eigen eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam hoort. De chakra’s zijn een hele goede manier om meer inzicht te krijgen in het lichaam, de psyche en de manier waarop de levensenergie stroomt door ons lichaam.

Wanneer er spanningen of blokkades in het lichaam te vinden zijn, kan de energie niet goed stromen, hierdoor kunnen we zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans zijn.

Als je een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden, dan is het belangrijk dat deze zeven chakra’s goed werken en in balans zijn. Zijn ze dat niet? Dan heeft dat gevolgen voor de manier waarop we naar de wereld kijken en in welke mate we in staat zijn om ons leven in de richting te sturen waarin we het hebben willen.

Hier onder een video van Rolf (de Yoga docent van de online cursus: Reis door de Chakra’s) over de werking van de chakra’s. 

Wat kun je van de online cursus: Reis door de Chakra’s verwachten?

Wanneer energie niet goed stroomt in je lijf, dan is dit soms lastig te veranderen. Vaak is dit het gevolg van overtuigingen en gewoontes die we al jaren geleden met ons meedragen, deze verander je niet zo snel.

Door Reiki te gebruiken, kun je de gebieden (chakra’s) behandelen die uit balans zijn. Op het moment dat ze weer goed stromen, zul je merken dat je anders tegen die patronen en gewoontes aan kunt gaan kijken. Iets dat je hebt geleerd (in bepaalde situaties) in het verleden, hoeft nog niet goed te zijn voor jou. Jouw lijf geeft dat aan op subtiele wijze.

energie sturen

Dat is waar deze cursus over gaat. Er wordt een reis gemaakt door de chakra’s. Je ontdekt waar de chakra’s voor staan en of er blokkades zijn bij de chakra’s.

Als er blokkades zijn, dan worden er oude traditionele Yoga Nidra technieken gebruikt om diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier brengen we de chakra’s weer in balans zodat ze samen een goed-functionerend geheel vormen die perfect met elkaar samen werken.

Je leert onder andere:

 • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden
 • Hoe het chakra systeem werkt en functioneert
 • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van ieder chakra
 • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt
 • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
 • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht
 • Wat Yoga Nidra is en welke relatie het heeft met de chakra’s

Voor wie is de online cursus: Reis door de Chakra’s geschikt?

chackra's

Als eerst hoef je geen ervaring te hebben met Yoga of mediteren. Van beginner tot meest gevorderden kunnen hier aan hun trekken komen. Het heeft bij deze vorm van Yoga niets te maken met hoe goed je de houdingen kunt. Het heeft bij deze cursus te maken met het opheffen van blokkades in je lichaam en toe kunnen geven aan het loslaten en ontspannen.

Als je de cursus Nidra hebt gedaan, dan ben je al meer bekend met de totale ontspanning die je door meditaties bereikt. Zelf vond ik de cursus Nidra Yoga een heel mooie aanvulling. Deze cursus heeft een totaal andere insteek, naast de ontspanning die fantastisch is, breng je ook de chakra’s in balans en zorg je dat de energie weer vrij kan stromen.

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de chakra’s. En voor mensen die willen leren op welke wijze je zelf de chakra’s in balans kunt krijgen door middel van praktische oefeningen. Ook is de cursus geschikt als je op zoek bent naar diepe ontspanning. Als je wilt werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, gewoontes of diepgewortelde programmeringen en conditioneringen, is dit heel geschikt.

online cursus reis door de chackra's

Waar bestaat de online cursus: Reis door de Chakra’s uit?

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerst zijn er meerdere instructie video’s die je meenemen in de wereld van de chakra’s. Hier krijg je informatie over het doel van de cursus en hoe en hoevaak je Yoga Nidra kunt gaan beoefenen. Deze video’s helpen je om het beste uit de cursus te halen. Daarnaast krijg je een uitgebreide cursushandleiding die je kunt downloaden. Over elke chakra krijg je een werkboek. Dit werkboek vind ik erg overzichtelijk en duidelijk, het is een mooi naslagwerk. En via deze wijze leer je de chakra’s goed kennen. Je leert waar ze voor staan en waar ze precies zitten.

Bij elke chakra horen positieve affirmaties die er ook bij zitten. (Deze positieve intenties worden bij meditatie en yoga ook regelmatig gebruikt om een wens te formuleren. Door deze wens regelmatig te herhalen zul je hem ook gemakkelijker bereiken en zal het je leven beïnvloeden.)

ontspanning

Tot slot krijg je vijf Yoga Nidra audio sessies, waarbij je alle chakra’s langs gaat. De lessen variëren van 20 tot 40 minuten en zijn intens. Je wordt begeleid door Rolf en Melanie, de professionele Yoga docenten die de cursus hebben gemaakt.

Je hebt onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus, ook als er updates zijn in de toekomst. Als je het leuk vind, kun je je aansluiten bij de Facebook community, waar je ervaringen kunt delen en ook kunt leren van elkaar. Ik vond het wel prettig om ervaringen te delen, daardoor wist ik dat ik op de goede weg zat.

Als je dan alles bij elkaar optelt heb je 22 modules die je informatie geven om te leren over je chakra’s. En het biedt methoden om de energiebalans in je lichaam te herstellen en je leert te ontspannen. De cursus is duidelijk en logisch opgebouwd de uitleg is eenvoudig en goed te volgen. Hierdoor is het laagdrempelig en voor iedereen.

Het fijne van deze cursus is: als het je niet bevalt, dan kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Dus je kunt je er geen buil aan vallen.

Wie hebben de online cursus: Reis door de Chakra’s gemaakt?

Melanie en Rolf zijn beide yoga docenten en hebben ook een 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd. Melanie heeft daarnaast ook een Yin Yoga achtergrond en Rolf heeft dat met Mindfulness. Ze zijn samen van alle markten thuis.

Ze hebben allebei veel opleidingen gevolgd, onder andere in Bali, Cambodja, Polen en Nederland. Met de kennis die ze daar hebben opgedaan, is de website happywithyoga.com ontstaan. Melanie en Rolf hebben yoga leren kennen doordat ze zelf niet lekker in hun vel zaten, ze hadden namelijk last van Burn-out klachten, door stress sliepen ze slecht.

Na een Yoga training in Bali is alles veranderd en is de passie tot stand gekomen en daar zijn meerdere cursussen uitgekomen.

schrijvers online cursus reis door de chakra's

Ze zijn gecertificeerd en Happy with Yoga staat netjes ingeschreven bij de KvK.

Ervaringen van mensen

Op dit moment zijn nog geen echte concrete reacties of reviews vinden over Yoga Nidra: Reis door de Chakrra’s van Happy with Yoga. Dat zal waarschijnlijk komen omdat het product nog relatief nieuw is. Wel zijn er veel positieve reacties te vinden over de iets de Yoga Nidra cursus waar ik al eerder een review over geschreven heb. Daar zijn de reviews zijn erg lovend over en er komt vooral naar voren dat aan alles uitstraalt dat Rolf en Melanie zo enthousiast de liefde voor Yoga kunnen uitdragen. De video’s en de methodes die ze aandragen zijn duidelijk en goed te volgen.

De prijs

Zoals je op de site van Rolf en Melanie kunt vinden, bestaat de online cursus: Reis door de Chakra’s uit het volgende:

energie sturen
 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten – Waarde: € 47
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s – Waarde: € 27
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s – Waarde: € 47
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

In totaal betaal je voor de cursus €87 euro.

En als je om wat voor reden dan ook niet tevreden ben, dan krijg ik al mijn geld terug (binnen 30 dagen).

Conclusie

Rolf en Melanie hebben nu meerdere cursussen gemaakt. Ik moet zeggen dat de kwaliteit goed is wat ze bieden. Deze cursus is een compleet product. De focus ligt niet alleen op de Yoga Nidra, maar voor een groot deel op je chakra’s. Je leert manieren hoe je deze in balans krijgt. Ik heb geleerd tijdens de sessies goed te voelen hoe de energie is in mijn lijf en chakra’s is en of de energiecentra in balans zijn. Als je dit eenmaal goed aanvoelt, dan weet je ook precies wanneer het tijd is om weer een sessie te doen, om er voor te zorgen dat alles weer in balans komt. Het heeft mij bewuster gemaakt over hoe energie stroomt in je lijf en dat je zelf iets kunt doen als de balans zoek is. Ik ben er veel rustiger door geworden, ik kan meer genieten van mijn werk en mijn leven.

Ik vind dat je veel krijgt voor de prijs van € 87 euro. Zoals ik al eerder vertelde bestaat de cursus uit 22 onderdelen. Naast de Yoga Nidra sessies, krijg je een mooi en overzichtelijk naslagwerk die je mee nemen in de wereld van de chakra’s. Kortom, het is een complete cursus.