Review online cursus: Mindfulness

In deze online cursus Mindfulness van Happy with Yoga leer je meer in balans te komen met je zelf, je krijgt een betere focus en concentratie. Ook zal je makkelijke slapen en zal de kwaliteit van de slaap een stuk beter zijn. Het gevoel van geluk zal toenemen.

Veel mensen ervaren veel druk en stress in hun leven. Er moet van alles…. De hypotheek moet betaald worden, dus geld op de plank. Een leuke relatie is ook wel fijn en als er kinderen zijn, dan moet daar uiteraard voor gezorgd worden, met alle clubjes en afspraken die er bij horen. Bewust en onbewust zijn we bezig met dingen waar we ons soms helemaal niet mee bezig willen houden. En dat geeft stress.

Stress in de oorzaak van veel narigheid. Denk maar eens aan slaapproblemen, een lage weerstand, maar ook chronische ziekten kunnen als oorzaak stress hebben. Wil je lezen hoe je deze problemen nog meer kunt verhelpen? Lees dan dit artikel.

online cursus mindfulness
mindful

Wat is mindfulness?

Veel mensen denken aan zweverig gedoe als ze aan mindfulness denken. Maar dat is zeker niet waar! Mindfulness is een training in aandacht. Je leert in contact te komen met het hier en nu. Je observeert je eigen denkprocessen en gevoelens. Omdat je dichterbij je gevoel komt, krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust en komt minder in het drama van je gedachten en gevoelens. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt. Hierdoor zul je eerder stress in je lijf herkennen en weet je beter wat je kunt doen om er van af te komen.

mindfull

Door mindful in het leven te staan, leef je bewuster en heb je meer energie. Je zult beter slapen, je wordt rustiger, meer ontspannen en meer zelfbewust. Ook kun je je beter concentreren door het beoefenen van mindfulness. Bij Mindfulness leer je om je gedachte te sturen in plaats van dat je gedachten jou stuurt.

Door elke dag een bewuste keuze te maken, van wat je van je dag wil maken, zul je zien dat het uitkomt. En op het moment dat iets tegen zit, dan ben je je er snel van bewust, ook dan kun je weer de keuze maken om er een fijne dag van te maken.

Is dit iets voor jou?

Wat kun je van deze online cursus Mindfulness verwachten?

In deze cursus zal je leren hoe je:

 • relaxter en minder gestresst kunt voelen op elk moment van de dag
 • mindfulness kunt toepassen in het dagelijkse leven
 • de oefeningen die jij prettig vind kun toepassen wanneer jij wilt
 • beter en bewuster kunt ademen
 • een betere focus krijgt en creatiever wordt
 • beter in slaap kunt vallen en kwalitatief een goede nachtrust kunt krijgen
 • meer kunt genieten van het hier en nu
 • wat je kunt doen tegen het feit dat gedachten energie kunnen kosten en dat je “leegloopt”
 • jezelf (nog) gelukkiger kunt voelen

Het eerste deel

De cursus bestaat uit drie delen. In het eerste deel krijg je 8 weken lang, elke dag een inspiratie mail met uitleg en een Mindfulness oefening. Je bent dan elke dag maximaal 30 minuten met de oefeningen bezig, eerder minder dan meer. Elke week behandelen we een ander aspect van Mindfulness. De mails zorgen ervoor dat je niet te veel informatie krijgt in een keer, zo kun je stap voor stap bezig met Mindfulness en wordt je niet overspoeld. Omdat je acht weken lang er mee bezig bent, gaat het een gewoonte worden. Zo wordt je gecoacht om er elke dag mee bezig te zijn en ga je steeds meer grip krijgen op onproductieve en stressvolle gedachtes. Het is elke dag weer een training voor je brein.

Het tweede deel

Het tweede deel bestaat uit een aantal oefeningen. Soms is dit een oefening die je altijd en overal kunt doen. Andere keren is dit een oefening waar je echt even voor moet gaan zitten. In dit geval krijg je vaak een video, of audiobestand bij de oefening. Je hoeft dus alleen maar te gaan zitten en te luisteren wat er gezegd wordt. Je kunt de audio bestanden en video’s bekijken en luisteren op elk device je maar wilt.

Het derde deel

Het derde deel heeft alles te maken met ons werk. Want daar zijn we vaak een groot gedeelte van onze tijd op een dag mee bezig. Een groot deel van de stress en frustratie waar we dagelijkse mee te maken heeft dan ook het werk als oorzaak. Daarom is het belangrijk om ook op je werk Mindfulness toe te passen. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag door Mindfulness kunt beoefenen en mindful kunt zijn. In deze extra bonus ‘Mindfulness op het werk’ krijg je ook praktische tips en oefeningen die je dagelijks kunt toepassen om je niet te laten meeslepen door de dagelijkse hectiek op je werk.

Met deze cursus krijg je toegang tot:

 • Gedurende 8 weken elke dag een email met uitleg en oefeningen 
 • Mindfulness Video’s 
 • Mindfulness Audio Bestanden 
 • Praktische tips om een gewoonte te maken van Mindfulness

Voor wie is deze cursus bestemd?

Als je jezelf herkent in de punten die eerder genoemd zijn, dan kun je er van uitgaan dat mindfulness een goede oplossing kan zijn. Wel is het zo dat deze cursus geen snelle resultaten kan beloven. Je moet op een andere manier leren denken en dat gaat niet in een paar dagen, het heeft tijd nodig om in te slijten, zodat het een gewoonte wordt.

Met behulp van deze online cursus Mindfulness leer je in kleine stapjes hoe je een minder stressvol kunt leiden, waardoor je meer geluk zult ervaren. Je leert de oorzaak van de stress steeds sneller herkennen en ook de oorzaak ervan. Op het moment dat je de oorzaak hebt leren herkennen, kun je er ook iets aan doen. De verandering kost tijd, maar als je mindfulness blijft inzetten, zal die verandering doorzetten.

Dus, als je bereid bent om hier daadwerkelijk de tijd voor te gaan nemen, dan zul je merken dat het je manier van leven veranderd in zeer positieve zin!

samen de online cursus Mindfulness
Samen aan mindfulness doen

Wie hebben de online cursus Mindfulness gemaakt?

Melanie en Rolf zijn beide yoga docenten en hebben ook een 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd. Melanie heeft daarnaast ook een Yin Yoga achtergrond en Rolf heeft dat met Mindfulness. Ze zijn samen van alle markten thuis.

schrijvers van de online cursus Mindfulness
Rolf en Melanie

Ze hebben allebei veel opleidingen gevolgd, onder andere in Bali, Cambodja, Polen en Nederland. Met de kennis die ze daar hebben opgedaan, is de website happywithyoga.com ontstaan. Melanie en Rolf hebben yoga leren kennen doordat ze zelf niet lekker in hun vel zaten, ze hadden namelijk last van Burn-out klachten, door stress sliepen ze slecht.

Na een Yoga training in Bali is alles veranderd en is de passie tot stand gekomen en daar zijn meerdere cursussen uitgekomen.

Ze zijn gecertificeerd en Happy with Yoga staat netjes ingeschreven bij de KvK.

Wat is de prijs?

De prijs van de totale twee maanden durende cursus is €47,- euro. Voor de informatie en aandacht die je krijgt tijdens deze twee maanden vind ik dat een prima prijs. Zelfs best aan de goedkope kant. Je krijgt voor dat geld namelijk elke dag een e-mail met informatie, tips en handvatten om zo mindful mogelijk door het leven te gaan.

De cursus bestaat uit meer dan alleen maar tekst. Vaak is een cursus wat duurder als er gebruik wordt gemaakt van audio fragmenten en video’s.

Wat erg prettig is, is dat als de cursus je niet bevalt, dan kun je binnen 30 dagen na aankoop een bericht sturen. Je geld wordt dan weer terug gestort. Hierdoor loop je eigenlijk geen risico, dat geeft een veilig gevoel.

Ervaringen van mensen

Ik kan niet heel veel ervaringen van anderen vinden. De paar die we kunnen vinden zijn erg positief. De reacties die ik heb kunnen vinden zijn van instructeurs (collega’s) die in het zelfde genre werken Als Rolf en Melanie. Echte “klant ervaringen” over deze cursus zijn ver te zoeken. Negatieve reacties heb ik in ieder geval niet kunnen vinden.

Ik heb deze cursus zelf als zeer prettig ervaren. Ik merk dat ik veel sneller herken als ik ergens stress van krijg. Als ik dat in de gaten heb, dan kan ik (ongemerkt voor anderen) een paar korte oefeningen doen, zodat de stress van me afgeleid. Nee, natuurlijk lukt me dat niet altijd, maar het gaat wel steeds beter.

mindfull
mindfulness voor jong en oud

Conclusie over de online cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven:

Als je van jezelf herkent dat je regelmatig gestresst bent; snel geïrriteerd, weinig kunt hebben, slecht in slaap valt, dan kan ik deze cursus echt aanbevelen! Deze cursus biedt wat het zegt: Mindfulness voor het Dagelijkse leven. Ik heb zelf gemerkt dat het mij meer rust heeft gegeven. Hierdoor ga ik met meer plezier naar mijn werk, omdat ik manieren heb geleerd om om te gaan met de stress die ik eerst had. Het fijne was dat ik elke dag een mailtje kreeg met een oefening erin voor die dag. Zo leer je elke dag iets nieuws en leer je ook welke oefeningen het best bij je passen. De oefeningen zijn eenvoudig en dat heeft er voor mij voor gezorgd dat ik na afloop een stuk chiller ben geworden en vooral gelukkiger.

De cursus is totaal niet zweverig, hoewel je dat waarschijnlijk wel als eerste associatie met het woord Mindfulness zou hebben. Concrete oefeningen in concrete situaties zorgen daar wel voor. Natuurlijk biedt het thuis de kans om heerlijk te ontspannen en in het hier en nu te zijn. In mijn ogen is Mindfulness voor het Dagelijkse leven een goede cursus waar je wat aan hebt als je geduld hebt en een doorzetter bent.