Review online cursus: Kundalini Reiki 1, 2 & 3

Een tijdje terug heb ik via onlinereikicursus.nl de cursus Reiki 2 gedaan. Ik had toen ook al de online cursus Kundalini Reiki 1, 2 & 3 gezien. Het leek me toen al interessant, maar ik heb me toen gericht op Reiki 2. Nu ik meer ervaren ben met het laten stromen van energie heb ik besloten om deze online cursus Kundalini Reiki te gaan doen. In deze review kun je lezen hoe ik de cursus ervaren heb.

Wat is Kundalini Reiki?

Het woord “Kundalini” komt uit het Sanskriet. Het betekent: opgerolde kracht. Er wordt een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het etherisch of energetisch lichaam. Het zit ter hoogte van de stuit, aan de onderkant van de ruggengraat. Hier zit ook je eerste chakra, de basisschakra. Met het woord kundalini wordt dus het spiraalvormig energiekanaal bedoeld, maar ook naar de energie die daar sluimert. Kundalini heeft alles te maken met potentie en kracht. Dit kan fysieke kracht zijn, maar ook mentale, intellectuele, visionaire en kosmische kracht.

 kundalini reiki

Onder andere bij de Yoga is het een streven om de kundalini te ontwaken. Het kan heel goed zijn, dat de kundalini al deels ontwaakt is. Vooral bij mensen die zich bezig houden met spiritualiteit en bijvoorbeeld Yoga.

Er is een verschil tussen de “gewone” Usui Reiki en de Kundalini Reiki. Reiki is de universele, niet-persoonlijke levenskracht die overal aanwezig is in alle onderdelen van de schepping. Via het reiki systeem stem je je af op deze krachtbron die onuitputtelijk is. Via dit kanaal kun je je eigen persoonlijke energie en die van andere aanvullen. Kundalini-energie kun je bij je zelf opwekken en stijgt op via de ruggengraat. Deze energie activeert de zeven chakra’s en zorgt er voor dat er eventuele blokkades naar voren komen en deze energie herstelt of heelt deze blokkades ook.

Kundalini Reiki is ontwikkeld door Ole Gabrielsen, een Deense heler. Hij had al veel ervaring met het werken met energie op verschillende manieren, onder andere ook Usui Reiki. Het voordeel van Kundalini Reiki ten opzichte van Usui Reiki, is dat je hier geen handposities hoeft te kennen. In de Usui Reiki leer je symbolen in de tweede graad. In de Kundalini Reiki heb je deze niet.

 kundalini reiki
de zeven chakra’s

Wat kun je met Kundalini Reiki?

chakra's

Kundalini Reiki laat je spirituele energie ontwaken in een tempo dat bij jou past. Het combineert de “gewone” Reiki (het werken met de universele levenskracht die een helend, versterkend en transformerend werkt) met inzichten en oefeningen uit oosterse tradities zoals yoga. Je energie-kanalen worden nog meer geopend en de intensiteit van je Reiki behandelingen en meditaties neemt toe. Tevens brengt Kundalini Reiki je chakra’s in balans.

chakra's

Met Kundalini Reiki ben je in staat om je eigen kundalini-stroom op te wekken in die hoeveelheid die bij jou past en ook op de momenten dat jij het nodig hebt. Het zuivert naast je energiekanaal, ook de chakra’s en ze worden gebalanceerd. Kundalini Reiki zorgt er dus voor dat je chakra’s in balans en gezuiverd zijn. Natuurlijk kan het zijn dat je blokkades tegenkomt. Onverwerkte zaken zorgen er voor dat de energie niet goed meer kan stromen, met lichamelijke kwalen als gevolg. Door middel van kundalini kunnen de blokkades opgelost worden en kun je belemmeringen loslaten. Het stelt de energiecentra in staat volop te stralen en voluit te functioneren. Met als resultaat persoonlijke groei.

Voor wie is deze online cursus Kundalini Reiki geschikt?

Kundalini Reiki is een aanvulling op Usui Reiki. Kundalini Reiki kun je dus toepassen náást je reguliere reiki-behandeling. Maar kennis van gewone reiki is niet verplicht of vereist! Gewone reiki brengt je ervaring met het werken met energie, handoplegging en handposities. Kundalini Reiki kent eigenlijk maar één handpositie, maar met de basiskennis van reiki kun je wel iets beter inspelen op de persoonlijke behoefte en lichamelijke gesteldheid van zowel jezelf als anderen. Maar nogmaals, iedereen kan Kundalini Reiki leren en ervaren.

Kundalini Reiki brengt je persoonlijke energie en de kundalini-stroom op gang, en dat kan intens zijn. Tegelijkertijd kun je jezelf ondersteunen met reiki en deze nieuwe technieken. Reiki brengt ons eigenlijk nooit meer energie dan wij zelf aankunnen en toelaten. Maar dat betekent niet dat de inzichten en emoties die vrijkomen, niet heftig en intens zijn. Ga dus voor jezelf na of jij klaar bent voor deze stap op je spirituele pad. Zit je in een intense of heftige levensfase, of heb je psychische problematiek, dan wordt het afgeraden om de cursus te volgen.

energie

Wat biedt de online cursus Kundalini Reiki?

De cursus beidt een handboek die zeer praktisch en duidelijk is. Het zit vol achtergrondinformatie en oefeningen die je thuis in je eigen tempo kunt doen en leren. De inwijdingen ontvang je op afstand, op het moment dat jij er klaar voor bent. Je hebt daarbij de mogelijkheid om gebruik te maken van begeleiding en tips door je reiki vragen via e-mail voor te leggen aan reikimeester Bas Akkerman.

De thuisstudie volg je in je eigen tempo. Je kunt wanneer je wilt je inwijding aanvragen (de instructies en uitleg staan uitgebreid beschreven in het e-book). Je begint je beoefening van Kundalini Reiki bij niveau 1 en de inwijding in niveau 1, ongeacht je reiki ervaring. Dus ook al ben je bijvoorbeeld al traditioneel Reiki master of heel bekend met meditatie en de chakra’s, je begint je reis altijd met kundalini bij niveau 1.

KUNDALINI REIKI NIVEAU 1

online cursus kundalini reiki

De inwijding in niveau 1 reinigt en deblokkeert je chakra’s.
Tevens wordt het kundalini-kanaal vanaf je stuit tot de kruinchakra geheel gereinigd als voorbereiding op het kundalini-ontwaken van niveau 2.
Net als bij de reiki 1 inwijding wordt het hartchakra geactiveerd en worden de kanalen van het kruinchakra naar de handpalmen geopend zodat de energie goed door kan stromen.

 Technieken die je leert:

 • De zelfbehandeling
 • Andere mensen behandelen
 • De afstandsbehandeling
 • Cleansing (zuivering),
 • Karmische healing,
 • Healen van situaties/eigenschappen. 

KUNDALINI REIKI NIVEAU 2

Bij dit tweede niveau kunnen de effecten en intensiteit van je energiewerk toenemen omdat je de energie met je intentie beter kunt laten doorstromen. Tevens leer je de kundalini reiki meditatie, waarmee je de energie naar wens kunt laten stijgen op bepaalde momenten, bijvoorbeeld voorafgaand aan of tijdens een healingsessie, of wanneer je het gevoel hebt dat het nodig is.
Tijdens healingsessies draagt je eigen actieve kundalinistroom ook bij aan de intensiteit van de energie doorgave. 

Technieken die je leert:

 • Kundalini Reiki meditatie
 • Intensiveren van je (self-)healings

KUNDALINI REIKI NIVEAU 3

Bij de derde en laatste inwijding worden de energiekanalen nog eens “geboost” en kun je de kundalini energie naar wens krachtig opwekken. Je kunt andere mensen inwijdingen geven in kundalini reiki, op afstand en in persona. Tevens zijn bij deze derde inwijding een aantal “extra” inwijdingen inbegrepen, waarmee je onder meer geboortetrauma’s, vorige levens, DNA-codering en fysieke locaties kunt helen. In het handboek vind je alle informatie en technieken stap voor stap uitgelegd.

 Technieken die je leert:

 • Verder verdiepen van je eigen Chakra en Kundalini beleving
 • Alle extra zelf-inwijdingen
 • Kundalini Reiki inwijdingen geven

Wie heeft deze online cursus Kundalini Reiki gemaakt?

schrijver van de online cursus kundalini reiki
Bas Akkerman

Bas is Usui Reiki Master (docent) sinds 2001. Hij heeft aan meer dan duizend mensen Reiki geleerd op cursusdagen en via de online cursus. Hij heeft een Reiki school in Hoorn en is ook actief op het gebied van yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing. Bas heeft een win- kel in het centrum van Hoorn en een web- winkel (www.aurana.nl).

Wat is de prijs van de online cursus?

De cursus kost € 65 euro. Voor deze €65 euro krijg je een compleet handboek. Na betaling ontvang je het direct in je mailbox. Dit handboek beslaat al de drie niveaus. De oefeningen, technieken en meditaties die in de lessen beschreven staan kun je in je eigen tempo volgen en oefenen. De inwijdingen kun je aanvragen op voor jou passende momenten. Op het moment dat je vragen hebt aan Bas, kun je hem mailen. Hij zal altijd reageren en tips en adviezen geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE KUNDALINI REIKI CURSUS

Na aanmelding en betaling van de cursus kun je direct aan de slag met het handboek van Kundalini Reiki, dit handboek krijg je via de e-mail. Als. je je hebt ingelezen en je bent er klaar voor, dan kun je je laten inwijden. Met Bas maak je een afspraak qua dag en tijd. Je blijf je leven lang recht hebben op deze inwijding, dit verloopt nooit. Dit geldt ook voor het krijgen van tips en advies van Bas.

Als je je hebt opgegeven voor de cursus Kundalini Reiki 1, 2 en 3, dan heb je hebt recht op drie inwijdingen. Je leert hoeveel tijd tussen de inwijdingen moet zitten. Deel 1 en 2 van de cursus horen bij elkaar, de inwijding van deze twee delen kunnen ook gelijk ontvangen worden.

online cursus kundalini reiki

Ervaringen

lotusbloem

In de opmerkingen die te vinden zijn over deze cursus, zijn de mensen heel tevreden. Ze geven aan dat het handboek heel toegankelijk is en dat bij vragen Bas Akkerman vlot reageert.

Mijn eigen ervaring is niet anders. Het handboek leest heel makkelijk weg. De oefeningen die hij geeft, worden duidelijk beschreven. De momenten waarop je een inwijding kunt aanvragen staan goed aangegeven. Graad 1 en 2 kunnen al heel snel aangevraagd worden, zelfs tegelijk. Het betekent wel dat je enige discipline moet hebben, om de oefeningen echt goed en vaak te doen. Ik heb gemerkt dat het energetisch werken heel subtiel is. Hoe vaker je de oefeningen doet, hoe beter je de verschillen gaat voelen.

Conclusie

Ik heb deze cursus echt als een verrijking ervaren. Ik had al ervaring met Usui Reiki van Bas Akkerman. Hierdoor wordt het wel makkelijker subtiele om subtiele verschillen in mijn eigen lijf te herkennen. Ik merk dat als ik een Reiki behandeling geef, mijn energie krachtiger is geworden, waardoor ik de persoon nog beter kan helpen.

De cursus is laagdrempelig, door het prettig geschreven handboek. Het is fijn om contact te kunnen hebben met Bas bij vragen. Over het algemeen heb je binnen 1 of 2 dagen antwoord. Het inplannen van de inwijding gaat makkelijk en vlot. Elke woensdag avond is er een vast moment waar je je voor kunt intekenen als je zo ver bent.

Voor mij was het de € 65 euro zeker waard!