Review: De Koolhydraatarme Chef

De koolhydraatarme chef

Wil je koolhydraatarm leren koken? Dan is deze review iets voor jou! In deze review staat het boek “De Koolhydraatarme Chef” centraal. Zoals de titel aangeeft gaat het om een kookboek dat recepten biedt met koolhydraatarme gerechten. In dit artikel ga ik dieper in op wat koolhydraten met je lijf doen, wie het boek geschreven heeft, wat je er van kan verwachten en tot slot, wat ervaringen zijn van mensen.

Wat is het effect van koolhydraten op je lichaam?

Koolhydraten zijn brandstoffen, ze leveren ons energie om te doen wat we willen doen. Gedurende de dag krijgen we aardig wat koolhydraten binnen. Denk maar eens aan de boterham in de ochtend en middag, wellicht ook nog een keer pasta, rijst of aardappelen bij het avondeten. Wat gebeurt er nu precies als die koolhydraten in ons lichaam zitten ?

Als de koolhydraten verteerd zijn, komen ze als glucose in ons bloed. Glucose wordt snel opgenomen in ons weefsel Het weefsel kan het glucose snel verbranden. Ook wordt er glucose opgeslagen, zodat je een voorraad krijgt. Dit kun je misschien nodig hebben als je snel energie moet hebben. De voorraad is voldoende voor ongeveer een uur zware inspanning, of enkele uren lichte inspanning.

Als je veel koolhydraten eet en daardoor dus meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbruikt, dan wordt een deel van de glucose omgezet in vet. Dit vet wordt opgeslagen. Normaal gesproken hoort het vet percentage 1 tot 3 procent te zijn. Je snapt wel, dat al je vaak meer eet dan je verbruikt, het vetpercentage omhoog gaat.

Koolhydraten laten ook je bloedsuikerspiegel schommelen. Vaak krijg je een boost van energie, waarna je snel ook weer “inkakt”. Dit komt door die schommeling. Als je laag in je energie zit, krijg je de neiging om weer iets te eten of te snoepen. Suiker geeft namelijk het zelfde effect.

Een groot voordeel van koolhydraatarm eten is dat je bloedsuikerspiegel veel constanter blijft en je dus minder snel het gevoel hebt dat je iets moet eten.

koolhydraatarm eten

Wie heeft het boek “De Koolhydraatarme Chef” geschreven?

De Koolhydraatarme Chef

De schrijver van het boek “De Koolhydraatarme Chef” is Heiko Hartsuijker. Sandra Braat heeft Heiko geholpen. Ze is hormoon & gewichtsconsulent. Heiko is de oprichter van Droogtrainers.nl waar hij nu al meer dan 470 koolhydraatarme en vegetarische recepten dagelijks deelt. Ook schrijft hij interessante informatie over koolhydraatarm eten, krachttraining en vitamines en supplementen.

Heiko heeft veel kennis en ervaring als het gaat om afvallen. Deze kennis deelt hij dit op zijn site om mensen te leren dat gezond koken leuk kan zijn. Hij vind het het leukste moment van de dag.

In dit filmpje stelt hij zich voor:

Voor wie is het boek “De Koolhydraatarme Chef” geschreven?

Dit boek is voor iedereen die gezond wil eten en/of wil afvallen. De recepten zijn makkelijk, dus ook goed te doen voor als je weinig ervaring in de keuken hebt. Het fijne is, dat iedereen in het gezin gewoon mee kan doen.

Onder deze review zie je een aantal filmpjes, waarin Heiko een aantal gerechten laat zien uit het boek. Zo krijg je een idee van wat je kunt verwachten.

Wat kun je van het boek verwachten?

Om te beginnen ziet het boek er mooi uit. In het boek staan ruim 100 recepten. Deze bestaan uit gerechten voor het ontbijt, de lucht en het avond eten. Het boek is heel overzichtelijk. Je wordt stap voor stap meegenomen door de weekmenu’s, dat maakt het boek duidelijk en overzichtelijk om mee te werken.

Dit boek krijg je fysiek, maar ook digitaal. Ga je een keer weg, dan hoef je het boek niet mee te nemen, het staat dan ook op je telefoon! Naast het boek krijg je ook nog een aantal bonussen:

Bonus 1: De vega Chef

Je krijgt er gratis een compleet digitaal kookboek bij! De recepten in dit kookboek zijn koolhydraatarm en vegetarisch. Het biedt 4 volledige weekmenu’s. Deze recepten zijn natuurlijk mooi af te wisselen met de recepten uit het boek De Koolhydraatarme Chef.

De vega chef

Bonus 2: Een boodschappenlijst voor 30 dagen

Per week heb je in een keer een overzicht van de boodschappen die je voor die week moet halen. Mooi digitaal, dus altijd bij de hand. Het scheelt je zeker in tijd, maar ook qua geld, want als je je netjes aan het lijstje houdt, zul je geen extra dingen in de kar doen.

boodschappenlijst van de koolhydraatarme chef

Bonus 3: Extra weekmenu

Nog meer variatie! Een extra week koolhydraatarme en vegetarische recepten, digitaal.

extra weaekemenu in de koolhydraatarme chef

Bonus 4: Gezond smullen

Hoe lekker is het om na het eten te eindigen met een toetje. Deze bonus biedt deze toetjes. Ook staan er power smoothies op die je kunt eten als ontbijt, of lekker tussendoor.

gezondsmullen in de koolhydraatarme chef

Tot slot…

Omdat je het kookboek ook digitaal ontvangt, krijg je ook onbeperkt updates, tips, video’s en extra recepten. Als je een vraag hebt, kun je deze aan Heiko stellen. Hij zal je tips en advies geven.

Mocht het nu zo zijn dat het je toch niet bevalt, dan kun je een mail sturen naar Heiko. Dan krijg je gewoon je geld terug.

de koolhydraatarme chef

De prijs

Het boek kost €37. Als je ziet hoeveel extra’s je erbij krijgt, kun je daar niet veel van zeggen. Het fysieke boek ziet er aantrekkelijk uit en is erg plezierig in gebruik. Ook de bonussen zien er verzorgd uit, het is een mooie aanvulling. Het vormt een compleet geheel.

Het feit dat je een “niet goed, geld terug” garantie krijgt, is heel fijn. Zo weet je zeker dat je je geen kat in de zak koopt.

Het boek De Koolhydraatarme Chef is nu nog alleen online verkrijgbaar en binnenkort ook fysiek bij Bol.com te bestellen. Via een goed beveiligde pagina kun je betalen met iDeal, Paypal, Afterpay en creditcard.

Zodra je jouw gegevens hebt verwerkt en de betaling voldoet, krijg je direct toegang tot de online bonussen via de website en komt het ook netjes in je mail terecht. Het boek zelf wordt met de post thuis bezorgt.

Ervaringen

Als je de ervaringen leest over het boek en Heiko zelf, dan zie je dat erg veel mensen heel tevreden zijn. Wat vooral naar voren komt, is dat veel mensen verrast zijn over het gemak van de recepten, maar ook dat het makkelijk is om je aan het menu te houden. Bij aardig wat mensen gaan de kilo’s er met gemak af, wat een zeer mooie bijkomstigheid is.

Lees hier zelf:

Astrid

Hoi Chef,

Ik geniet van de vega recepten, ik ben sinds vorige maand begonnen met koolhydraatarm en vegetarisch te eten en dat gaat echt fijn tot nu toe.

Ik eet ruim voldoende, heb geen hongerig gevoel en die bananenpannenkoeken zijn smullen. Bedankt voor de wekelijkse recept uit de mails en het blijft variërend.

Lieve groet, Astrid
kelly

Beste Heiko,

Wat een top boek “De Koolhydraatarm Chef”. Het inspireert me tot een gezondere leefstijl. Sinds ik het boek gebruik, zit ik lekkerder in mijn vel en voel me fitter dan ooit. Echt mooi om in je kookboek terug te zien hoeveel variatie er mogelijk is.

Ik kijk uit naar je volgende boek.

Met vriendelijke groeten

Kelly
rita

Hallo Heiko,

Ik had geen idee dat vegetarisch eten voor een week zo eenvoudig kan zijn, ik voel mijn steeds fitter en ook de kilo’s gaan er af, vind het prima zo.

Super bedankt!

Rita

Conclusie

Ik heb met veel plezier een aantal recepten uit dit kookboek gemaakt. En ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon een supergoed kookboek is.

Als je gezond wilt leren koken met veel afwisselende recepten voor het hele gezin, dan is het echt een aanrader. Je kunt zelf bepalen hoe “streng” je je aan het menu houdt. Als je echt wilt afvallen, dan helpt het natuurlijk om het menu goed te volgen. Het fijne is dat je geen honger gevoel hebt en de kilo’s er wel afvliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *