In dit artikel kun je de review lezen van de online cursus Tarot kaarten leggen. Als je geïnteresseerd bent in het leggen van Tarot kaarten en het kunnen lezen ervan, dan ben je aan het goede adres.

cursus Tarot kaarten leggen

In deze review bespreek ik onder andere wat je van de cursus kunt verwachten. Maar ook hoe de cursus in elkaar zit, wat de ervaringen zijn van mensen die de cursus al eerder gedaan heeft en wat je leert en wat de prijs is.

Wil je weten of deze online cursus Tarot kaarten leggen iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Geschiedenis Tarot kaarten?

De oorsprong van de Tarot kaarten is onduidelijk. Er zijn verhalen dat de kaarten uit India kwamen en dat ze naar Europa zijn mee gebracht door zigeuners. Anderen zeggen dat ze zijn meegenomen door de Tempeliers uit het Heilige land. Weer anderen zeggen dat een geheim broederschap uit Noord-Afrika de kaarten heeft bedacht. Veel verhalen doen de rondte.

Het enige wat we wel zeker weten, is dat er al in de 13e eeuw over Tarot kaarten wordt gesproken in Engelse documenten. Het oudste Tarot spel stamt uit de 15e eeuw.

Tarot kaarten leggen

In de late middeleeuwen werd het spel veel gespeeld door de mensen. Naast het voorspellen van de toekomst, werd het ook als gewoon kaartspel gebruikt. Als je in Italië een pak kaarten koopt, zie je nog steeds veel gelijkenis met de Kleine Arcana van de Tarot kaarten.

Van hogere hand kwam het verbod op het spel, want toekomst voorspellen was iets voor de duivel! Het “prentenboek van de duivel” was een taboe. Des te spannender voor de mensen om het toch te spelen. Het werd populairder dan ooit.

Pas na 1781 beweerde Antoine Court de Gebelin in zijn boek dat de Tarot kaarten geheimen van de Egyptenaren zouden bewaren. Toen kwamen de kaarten weer “boven tafel” om de toekomst te voorspellen.

Ondanks de verschillende verhalen over de oorsprong van de kaarten, staat wel vast dat deklasten in oorsprong niet bedoeld zijn voor waarzeggerij. Al hoewel ze er zeer geschikt voor zijn, vanwege de rijke symboliek.

Waar bestaan de Tarot kaarten uit?

De Tarot kaarten bestaan uit twee delen. Als eerst de Grote Arcana. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die staan voor onze levensstadia op aarde. Van geboorte tot de dood. Deze kaarten staan voor belangrijke veranderingen in ons leven. Daarbij heeft elke kaart een eigen betekenis.

Als tweede is er de Kleine Arcana. De Kleine Arcana hebben meer te maken met het leven van alle dag. Je kunt dit deel van de kaarten vergelijken met een gewoon kaartspel. In het kaartspel dat wij kennen hebben we vier kleuren. De harten, ruiten, schoppen en klaveren. In de Kleine Arcana kennen we de pentakels, staven, zwaarden en de kelken. De opbouw is het zelfde als in ons kaartspel. Van aas tot koning.

grote en kleine arcana

Korte uitleg Kleine Arcana:

Als eerst hebben we de Pentakels, ze worden ook wel Munten of Pentagrammen genoemd. Ze staan voor het element aarde. Zij hebben betrekking op de materiële wereld, op concrete zaken. De kaarten van Pentakels hebben veel te maken met onze financiën. Dus met werk dat geld oplevert, met het geld verdienen. Maar ook met wat we uitgeven en besparingen. Ze hebben betrekking op zekerheid, groei en vooruitgang, winst en verlies.

Als tweede hebben we de kaarten met de Staven, ze staan voor het element vuur. Bij het element vuur, kun je denken aan het enthousiasme waarmee dingen gedaan worden in het dagelijks leven. Maar ook staat het voor communicatie, reizen en dagelijkse bezigheden. Vuur staat voor energie en onderneming, creativiteit en de drang om dingen op gang te brengen.

Tarot kaarten

Als derde hebben we de Zwaarden, ze zijn staan voor het element lucht. Ze staan voor de geest, in de vorm van ideeën en zorgen. Ze hebben ook betrekking op serieuze beslissingen, vertragingen, teleurstellingen, beperkingen en verliezen. De Zwaarden worden ook geassocieerd met reizen, letterlijk of figuurlijk. Deze reeks is vermoedelijk het makkelijkst te interpreteren wanneer ze in verband wordt gebracht met geestelijke activiteiten.

Tot slot hebben we de Kelken. Ze worden ook wel Bekers genoemd. Ze zijn gerelateerd aan het element water. Zij worden geassocieerd met gevoelens en emoties. Zoals bijvoorbeeld in liefde en relaties, of in het gezin of de familie. Ze hebben ook betrekking op vriendschap, gezelschap, en op comfortabele leef- en werkomstandigheden. Ook kunnen Kelken duiden op artistieke en creatieve ontwikkeling en laten zij zien hoe de vraagsteller zich voelt in een bepaalde situatie.

Wat kun je van de cursus Tarot kaarten leggen verwachten?

De cursus staat uit een gedeelte waarin alle kaarten, stuk voor stuk worden uitgelegd. De cursus ziet er overzichtelijk uit, alle onderdelen zijn makkelijk te vinden. Bij elke kaart uit de Grote Arcana staat een uitgebreide beschrijving van de betekenis over het verleden, heden en de toekomst. De Kleine Arcana wordt een korte beschrijving gegeven over de verschillende kaarten behorende bij de “kleur” van de kaart.

Keltisch kruis

Daarnaast geeft de cursus je meer inzicht in de geschiedenis van de Tarot kaarten Ook vind je drie manieren om de kaarten te leggen. Je leert de liefdes legging, hierbij kun je in drie kaarten zien wat er speelde in het verleden, wat er in het heden speelt en wat er zal afspelen inde toekomst.

Als tweede legging leer je het Keltisch kruis. Deze legging is een stuk lastiger. Het is DE legging die hoort bij de Tarot kaarten. Deze legging kan gebruikt worden voor een algemene legging, maar ook voor het verkrijgen van een antwoord op een vraag. Dit kan voor jezelf zijn, maar ook voor een ander. In de cursus leert u de volorde van het leggen van de kaarten en waar ze voor staan.

Als derde leggin leer je de horoscoop legging. Deze geeft je overzicht van wat je het komende jaar kunt verwachten.

Kortom: je leert

  • De geschiedenis van Tarot
  • De betekenis van de Tarot kaarten.
  • Betekenissen van combinaties leren aanvoelen.
  • Verschillende leggingen met de Tarot kaarten
  • Oefening om je Paranormale vermogens te verhogen.

De prijs en extra’s

Over de prijs kunnen we kort en krachtig zijn. Deze cursus bedraagt maar €17,00. Je krijgt hiervoor de uitleg van alle kaarten, Grote- en Kleine Arcana, leer je over de geschiedenis van de Tarot en leer je drie leggingen.

Naast het ontvangen van de cursus, ontvang je ook nog een super leuke bonus: een gratis e-book! Het e-book Paranormaal ontwaken biedt naast veel informatie, ook nog meerdere oefeningen om je paranormale vermogens te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Ook kun je je aanmelden bij de community. Je krijgt de gelegenheid om met anderen in contact te komen en informatie en ervaringen uit te wisselen. Er is een forum over verschillende onderwerpen zoals Lenormand Kaarten, Tarot, Paranormale ervaringen, Magnetiseren, Reiki, Numerologie en nog veel meer. Hier kun je informatie vinden, maar ook vragen stellen.

Tot slot kun je je aanmelden en zal je regelmatig een nieuwbrief ontvangen en wordt je op de hoogte gehouden over nieuwtjes.

kaarten

Voor wie is de cursus Tarot kaarten leggen bestemd?

Als je, zoals ik, geïnteresseerd bent in de betekenis van de kaarten, maar nog niet veel weet over de kaarten, dan is de cursus geschikt voor jou. Deze cursus is voor de beginnen. Als je de Tarot kaarten echt wilt leren doorgronden, dan is er een opleiding voor nodig. Dan kun je van deze cursus niet verwachten. Wel geeft het een eerste inkijk in hoe de kaarten werken en wat ze globaal betekenen. Zie het als een eerste kennismaking.

Deze cursus geeft je een mooie basis om kennis te maken met het leggen van de kaarten. Je kunt hier mee ontdekken of dit iets voor je is en of je er affiniteit mee hebt.

Wie heeft de cursus gemaakt?

cursus Tarot kaarten leggen

De cursus Tarot kaarten leggen is gemaakt door Maddy Kersten. Ze heeft een Therapeutisch opleidingscentrum waarbij ze vele online cursussen aanbiedt op onder andere het gebeid van alternatieve geneeswijze en spiritualiteit. De cursussen die ze aanbied zijn KTNO geaccrediteerd. Ook staat Maddy ingeschreven bij de KvK: 14095853.

Ervaring van mensen

Er zijn verschillende reviews te vinden op internet over deze cursus Tarot kaarten leggen. Op de site van Maddy Kersten staan ook meerdere reacties van mensen die de cursus gedaan hebben. De reacties zijn positief.

Als je meer wilt lezen over het Therapeutisch opleidingscentrum, dan kun je haar volgen op Facebook.

Conclusie

Als je aan het begin staat van je ontdekkingsreis van de Tarot kaarten, dan is dit zeker een goede en leuke cursus. De cursus biedt in een overzichtelijke website veel informatie die je nodig hebt om Tarot kaarten te kunnen leggen.

Als je al veel informatie hebt over de kaarten, dan is deze cursus niet zo interessant, dan moet je misschien meer denken aan een echte opleiding, of een andere cursus met ander soort kaarten, zoals de Lenormand kaarten.

Voor €17,00 vind ik dat je een mooi en duidelijk weergegeven website hebt waar je veel informatie kunt vinden. Het is z’n geld zeker waard.