Review online cursus: Reiki 1 & 2

Op deze site zal ik je meer vertellen over de online cursus Reiki 1 & 2 en ik zal vertellen over wat Reiki nu eigenlijk is en wat je er mee kunt.

Jaren geleden heb ik via de “ouderwetse route”, dus gewoon in een groep, de cursus Reiki 1 gedaan. Dit was een openbaring. Wat geweldig om te voelen dat er energie door je handen stroomt, waarmee je jezelf en vooral ook anderen kunt helpen.

Een tijdje geleden heb ik besloten om toch verder te gaan met een cursus Reiki 2, maar weer in een groep met anderen, daar had ik dit keer geen behoefte aan. Door te speuren op internet, kwam ik op de online cursus Reiki 1 & 2 van Bas Akkerman terecht. Ik heb de gratis les bekeken van hem en dat gaf me een goed gevoel. Deze cursus heb ik dus gedaan. Ook heb ik kort geleden de online cursus Kundalini Reiki 1, 2, & 3 afgerond. Klik op de link als je daar meer over wilt weten.

Reik ienergie

Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki staat voor ‘Universele levensenergie’. ‘Rei’ betekent Universeel en ‘Ki’ is levensenergie. Reiki is een manier om energie door te geven via je handen. Als je deze op een persoon, of op je zelf legt, dan kun je deze universele energie laten stromen naar de persoon die je behandelt of naar jezelf. Je bent als het ware een doorgeefluik van deze energie. Je wordt er zelf niet moe van als je iemand behandelt, sterker nog, het geeft jou ook energie!

Reiki kan vervelende aandoeningen voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Natuurlijk is Reiki een aanvulling op de gebruikelijke geneeskunde, het vervangt het niet.

energie

Japanner Mikao Usui is geestelijk vader van Reiki. Hij ging ervan uit dat iedereen over energie beschikt. Die levensenergie wordt gesimuleerd door onze handen. Reiki ziet ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling worden de handen op de plaats waar we bijvoorbeeld pijn ervaren. Op de plek van de pijn is de energie geblokkeerd, met de handen op die plek wordt de blokkade opgeheven en kan daarna de energie weer vrij stromen.

Reiki werkt dus met universele energie en is daardoor te vergelijken met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht we in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Voor wie is deze online cursus Reiki 1 & 2 bestemd?

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken met energie, voor je zelf, of om anderen te helpen. Je hebt geen enkele voorkennis nodig, of aanleg. De enige voorwaarde is, is dat je je ervoor openstelt.

Reiki is erg geschikt om stress en spanning te verminderen, dit kan door een zelfbehandeling. Als je moeizaam in slaap valt, kan Reiki uitkomst bieden, je leert technieken die je helpen te ontspannen. Je hoeft geen klachten te hebben om reiki te doen, het gevoel van het stromen van energie door je lichaam is geweldig en ontspannend. Daarbij is het fantastisch is om je gezin, vrienden of anderen te kunnen helpen!

Op dit moment dat het erg lastig is om een cursus life te doen, dus is dit een geweldige uitkomst. Lekker thuis, op een fijne, veilige plek en in je eigen tempo.

Als je denkt dat Reiki zweverig is, dan zit je echt verkeerd! Reiki beoefenen brengt je in het hier en nu, met een heldere en kalme geest. Voor sommige mensen is het wennen om doelbewust te ontspannen en “niets” te doen. Niets-doen en zelfreflectie beschouwen sommige mensen nu eenmaal als zweverig. Als je reiki beoefent, wordt dit echter snel een tweede natuur voor je die je leven kan verrijken. Energie lijkt ongrijpbaar en abstract, totdat je het voelt stromen in je lijf en je voelt dat je handen warm worden en gaan tintelen.

Natuurlijk is het zo dat je Reiki 2 pas kunt doen als je Reiki 1 hebt afgerond.

reiki geven aan je kind

Wat kun je van de online cursus Reiki 1 verwachten?

De online cursus Reiki 1 leert je om je af te stemmen op de Reiki energie, en om deze energie door te geven via je handen aan jezelf en anderen. Je leert alle technieken en handposities, waaronder de zelfbehandeling en de chakra-behandeling. Ook krijg je informatie en inspiratie over de toepassing van de uitgangspunten van Reiki in het dagelijks leven.

Met Reiki 1 kun je dus jezelf behandelen en de energie ook doorgeven aan anderen. Wanneer je je handen plaatst, bij jezelf of bij een ander, begint de Reiki-energie te stromen. Dit kan leiden tot meer ontspanning, een beter contact met je lichaam, innerlijke rust en meer zelfkennis. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en brengt op alle vlakken van je leven meer balans.

Bij deze eerste graad Reiki cursus ontvang je op een voor jou geschikt moment op afstand de traditionele Reiki inwijding. Je bent daardoor in staat om de universele levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven via handoplegging. De afstandsinwijdingen worden wekelijks op verschillende momenten georganiseerd.

energie

Wat kun je van de online cursus Reiki 2 verwachten?

Als je enige tijd met de technieken van de eerste reiki graad hebt gewerkt en jezelf regelmatig reiki hebt gegeven, kun je de behoefte krijgen om verder te groeien en meer te leren. De cursus reiki 2 leert je in dertien lessen alle technieken en vaardigheden van de tweede reiki graad. Reiki 2 maakt je beleving van reiki sterker en krachtiger. Het volgen van de reiki 2 cursus zorgt voor verdieping en een veel ruimere toepassing van de energie van reiki, en je kunt veel directer op blokkades inwerken.

online cursus reiki 1 & 2

Bij deze tweede graad Reiki cursus ontvang je op een afgesproken moment op afstand de traditionele inwijding van Reiki meester Bas Akkerman. Na deze inwijding kun je de technieken van de tweede graad gaan toepassen, door te werken met de Reiki symbolen. Met de reiki symbolen kun je Reiki ook inzetten op het niet-lichamelijke vlak. Je leert de symbolen gebruiken in een Reiki behandeling en je krijgt tips voor het gebruik van de Reiki symbolen in je dagelijkse leven. Deze symbolen geven extra kracht op verschillende vlakken.

Reiki kent geen grenzen en wordt niet beperkt door ruimte en tijd. Ontdek hoe je Reiki op afstand geeft, bijvoorbeeld aan mensen die je steun nodig hebben bij belangrijke levensgebeurtenissen. Ook is het mogelijk om ervaringen uit het verleden te verzachten met Reiki en om een heldere blik te krijgen op onze gedachten en zorgen over de toekomst.

Met de tweedegraads Reiki-technieken kun je emotionele en mentale blokkades opsporen en helen. De kracht van de Reiki symbolen en positieve affirmaties vormen samen krachtig gereedschap voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de mensen met wie je de Reiki energie deelt.

Wie heeft deze online cursus Reiki 1 & 2 gemaakt?

schrijver online cursus Reiki 1 & 2
Bas Akkerman

Bas is Usui Reiki Master (docent) sinds 2001. Hij heeft aan meer dan duizend mensen Reiki geleerd op cursusdagen en via de online cursus. Hij heeft een Reiki school in Hoorn en is ook actief op het gebied van yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing. Bas heeft een win- kel in het centrum van Hoorn en een web- winkel (www.aurana.nl).

Wil je meer weten over Bas Akkerman? Lees meer over hem in de gratis proefles.

Wat is de prijs van de cursus?

Je kunt de cursus Reiki 1 afzonderlijk doen van Reiki 2. Als je niet zeker weet of Het echt iets voor je is, dan is dit mogelijk. De cursus Reiki 1 kost € 69 euro. Je leert dan:

  • Reiki zelfbehandeling
  • de behandeling van andere mensen
  • Reiki bij kinderen en dieren
  • met veel online oefeningen en luistermeditaties

Je krijgt toegang tot de online lessen, dit verloopt niet. Je kunt de lessen in je eigen tempo volgen, of als je nog een keer een les opnieuw wilt doen of nakijken, is dat geen probleem. Bij je cursus ontvang je gratis het e-book “REIKI OEFENINGEN” boordevol extra meditaties, healing technieken en Reiki tips.

e-book online cursus reiki 1 & 2

De Reik cursus 2 kost € 89 euro. Met deze cursus leer je:

  • eiki afstandsbehandeling
  • de toepassing van de Reiki symbolen
  • het versterken van de energie en werken met blokkades
  • met veel online oefeningen en luistermeditaties
  • bonus: toegang tot alle Reiki 1 lessen om je kennis op te frissen

Ook hier is de toegang oneindig en kun je de lessen in eigen tempo volgen. Het gratis e-book ” Reiki oefeningen” zit er ook bij.

Het grote voordeel voor het bestellen van beide cursussen te gelijk is dat je dan 20% korting krijgt. Als je de cursussen afzonderlijk van elkaar bestelt, dan ben je € 158 euro verder. Als je ze in een keer bestelt, dan kost het je € 126, 40. Dan houdt je mooi € 31, 60 in de zak!

e-book online cursus reiki 1 & 2

Ervaringen van mensen

De berichten die te lezen zijn op de site van Bas Akkerman zijn positief. Het best kan ik natuurlijk spreken vanuit mijn eigen ervaring: de 13 lessen die ik heb gevolgd vond ik erg duidelijk en toegankelijk. Het feit dat ik zelf kon bepalen waar en wanneer ik de lessen ging volgen, is mij ook goed bevallen. Wat misschien wel een nadeel is, ten opzichte van een “gewone cursus” is, is dat je zelf iemand moet zoeken om op te kunnen oefenen. Tijdens een “gewone cursus” zijn er anderen aanwezig waar je meteen het geleerde op kunt toepassen. Gelukkig had ik thuis genoeg “slachtoffers”.

inwijding

Ik vind het e-book dat ik er bij kreeg erg fijn. Er staan veel mooie extra oefeningen in die echt een stuk verdieping geven. Wat ik ook erg prettig vond, is dat ik Bas kon mailen met de vragen die ik had. Bas reageert snel.

Waar het mij om ging in deze cursus, is dat ik heb geleerd om op afstand te kunnen behandelen. Mijn vader was erg ziek geworden en ik wilde hem graag kunnen helpen. In vedergeval de pijn te verlichten. Helaas heeft hij het niet gered, maar hij heeft wel verlichting mogen ervaren van mijn behandelingen. het is toch geweldig dat ik dit heb kunnen doen voor hem!

Conclusie

Je hebt wel gemerkt dat ik erg enthousiast ben over de cursus van Bas Akkerman. Het materiaal ziet er mooi uit, de lessen zijn duidelijk en heel toegankelijk.

Voor mensen die met universele energie willen leren werken, is dit echt een uitkomst. Wat wel belangrijk is, is dat je goed oefent. Het is niet zo dat je dit zo maar even kan. Hoe vaker je iemand een behandeling geeft, hoe gevoeliger je ook wordt en hoe meer je voelt bij de ander. Je gaat verschillen merken in je handen. Op bepaalde plaatsen voelt het dan warmer dan op andere plekken, dan weet je dus dat je daar moet wezen. Door veel te oefenen leer je vertrouwen op je intuïtie. Maar, je moet je er wel voor openstellen en je moet er echt de tijd voor nemen om het in de vingers te krijgen.

Het feit dat je tot onderaan mijn verhaal bent gekomen, geeft aan dat je op zijn minst geïnteresseerd bent. Al eerder heb je de gratis proefles tegen gekomen. Dat is een aanrader voor als je nog twijfelt. Ben je overtuigt? Ga dan naar de site van Bas en bestel de cursus!