Review cursus Lenormand kaarten leggen

In dit artikel zal ik een review geven over de online cursus Lenormand kaarten leggen. Als je geïnteresseerd bent in het leggen van kaarten, zoals de Tarot, dan zal dit je zeker interesseren. Ik zal bespreken wat de verschillen en over eenkomsten zijn tussen de Lenormand en de Tarot kaarten. Daarna zal ik vertellen wat je van deze cursus kunt verwachten, wat het inhoud en wat andere mensen vinden van de cursus die deze gevolgd hebben.

Geschiedenis Lenormand kaarten

Marie Anne Adelaïde Lenormand werd in Frankrijk in het plaatsje Alencon geboren. Het was toen 1772. Haar vader was een lakenhandelaar en haar ouders waren welgesteld. Als jong meisje ging ze naar een kostschool, daar kwam ze achter dat ze paranormaal begaafd was. Regelmatig deed ze voorspellingen voor de nonnen.

Marie Lenormand

Toen haar vader overleed, verhuisde ze met haar moeder naar Parijs. Daar leerde ze andere helderzienden kennen. Zo kwam ze in aanraking met de toekomst voorspellen doormiddel van astrologie en kaartleggen. Marie heeft voor verschillende mensen voorspellingen gedaan, waaronder de vrouw van Bonaparte. Hij zou aan de macht komen. Op dat moment was dat nog ondenkbaar, maar ze kreeg gelijk. Toen Marie jaren later voorspelde dat Bonaparte zou gaan scheiden van zijn vrouw, werd Marie gevangen genomen. Ze had de koning verraden.

In de tijd dat Bonaparte verbannen was naar Elba, mochten er geen consulten van kaartleggers gegeven meer worden. Marie geeft verschillende boeken uit. In België heeft ze de Prins van Oranje de toekomst voorspeld. in het jaar 1843 overlijd ze op de leeftijd van 71 jaar.

Verschil tussen Lenormand en Tarot kaarten.

Tarot kaarten
Tarot kaarten

In welke opzichten verschillen deze kaartspelen? De Tarot kaarten bestaan uit twee delen. De grote Arcana en de kleine Arcana. In totaal bezit het spel 78 kaarten. Daarbij is de kleine Arcana opgesplitst in vier onderdelen. Het Lenormand kaartspel bestaat uit 36 kaarten in totaal en is verder niet opgedeeld en elke kaart staat opzicht zelf.

Bij de Tarot kaarten zijn de afbeeldingen erg belangrijk, ze vertellen veel over de betekenis van de kaart. Bij de Lenormand kaarten zijn de afbeeldingen ter decoratie en hebben geen diepere betekenis.

Overeen komsten Lenormand en Tarot kaarten

cursus Lenormand kaarten leggen
Lenormand kaarten

Beide spellen zijn wijdverspreid, je komt ze over de hele wereld tegen. Ze hebben een bepaalde structuur waarbij elke kaart een eigen betekenis weet. Voordat je de kaarten gaat leggen, zul je de betekenis van de kaarten uiteraard moeten kennen. Met beide kaartspellen kun je patronen leggen waarmee structuur en organisatie aanbreng in de legging. Het leggen van de kaarten heeft als doel inzicht te krijgen in iemands leven, vragen beantwoorden en de toekomst voorspelen. Bij de Tarot staat de vraag: Hoe en Waarom in een bepaalde situatie centraal en hoe moet je nu verder. Bij de Lenormand kaarten staat het: Wat of Waar meer centraal. Ze geven situaties en gebeurtenissen weer zoals ze zijn, in plaats zich te verdiepen in waarom ze plaatsvinden zoals in de Tarot.

kaarten

Wat kun je van de cursus Lenormand kaarten verwachten?

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. In het eerste onderdeel kun je de betekenis van de kaarten vinden. Zowel in een korte video, als in een omschrijving wordt de betekenis weergegeven. Aangezien er 36 kaarten zijn, zijn er ook 36 beschrijvingen van de kaarten.

In het tweede onderdeel wordt uitgelegd op welke manier je de kaarten moet lezen. Je wordt als het ware aan de hand meegenomen. Een video geeft uitleg over de betekenis van de kaarten en de ligging er van.

cursus Lenormand kaarten leggen

Het derde deel bestaat uit een werkboek om alles terug rustig terug te kunnen lezen. In het boek lees je nog een keer de betekenis van de kaarten, maar ook wat bepaalde combinaties van kaarten betekenen. De grote legging, die ook in het tweede deel te vinden is, wordt ook in het werkboek uitgelegd. Het is fijn om eerst het werkboek gedeelte gelezen te hebben, voordat je de video bekijkt. Tot slot staat er nog een oefening in om je paranormale gaves verder te ontwikkelen.

Als vierde onderdeel krijg je een gratis e-book. Het e-book Paranormaal ontwaken biedt naast veel informatie, ook nog meerdere oefeningen om je paranormale vermogens te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Om te kijken of je de betekenis van de kaarten goed in je hoofd hebt, is er ook nog een quiz om dit te checken! Een leuke manier om te kijken of je er klaar voor bent om ook echt ermee aan de slag te gaan.

De prijs en extra’s

Over de prijs kunnen we kort en krachtig zijn. Deze cursus bedraagt maar €17,00. Je krijgt hiervoor de uitleg van alle kaarten, een werkboek en uitleg over een aantal leggingen, zoals hierboven beschreven staat.

Voor deze prijs mag je dan ook geen uitgebreide, diepgaande cursus verwachten. Wel is het een leuke beginners cursus om te zien of je hier aanleg voor hebt en of het iets voor je is.

de grote legging

Ook kun je je aanmelden bij de community. Je krijgt de gelegenheid om met anderen in contact te komen en informatie en ervaringen uit te wisselen. Er is een forum over verschillende onderwerpen zoals Lenormand Kaarten, Tarot, Paranormale ervaringen, Magnetiseren, Reiki, Numerologie en nog veel meer. Hier kun je informatie vinden, maar ook vragen stellen.

Tot slot kun je je aanmelden en zal je regelmatig een nieuwbrief ontvangen en wordt je op de hoogte gehouden over nieuwtjes.

Voor wie is de cursus Lenormand kaarten leggen bestemd?

Als je, zoals ik, geïnteresseerd bent in de betekenis van de kaarten, maar nog niet veel weet over de kaarten, dan is de cursus geschikt voor jou. Deze cursus is voor de beginnen. Als je de Lenormand kaarten echt wilt leren doorgronden, dan is er wel wat meer voor nodig. Dat kun je van deze cursus voor maar €17 niet verwachten. Wel geeft het een eerste inkijk in hoe de kaarten werken en wat ze globaal betekenen. Zie het als een eerste kennismaking.

Deze cursus geeft je een mooie basis om kennis te maken met het leggen van de kaarten. Je kunt hier mee ontdekken of dit iets voor je is en of je er affiniteit mee hebt.

Wie heeft de cursus gemaakt?

maker cursus

De cursus Tarot kaarten leggen is gemaakt door Maddy Kersten. Ze heeft een Therapeutisch opleidingscentrum waarbij ze vele online cursussen aanbiedt op onder andere het gebeid van alternatieve geneeswijze en spiritualiteit. De cursussen die ze aanbied zijn KTNO geaccrediteerd. Ook staat Maddy ingeschreven bij de KvK: 14095853.

Ervaringen van mensen

Er zijn verschillende reviews te vinden op internet over deze cursus Lenormand kaarten leggen. Op de site van Maddy Kersten staan ook meerdere reacties van mensen die de cursus gedaan hebben. De reacties zijn positief.

Als je meer wilt lezen over het Therapeutisch opleidingscentrum, dan kun je haar volgen op Facebook.

Conclusie

Als je aan het begin staat van je ontdekkingsreis van het leggen van Lenormand kaarten, dan is dit zeker een goede en leuke cursus. De cursus biedt in een overzichtelijke website veel informatie die je nodig hebt om de kaarten te kunnen leggen. 

Als je al veel weet over de betekenis van de kaarten, dan is deze cursus niet zo interessant, dan moet je misschien meer denken aan een cursus die meer de diepte ingaat, of een andere cursus met ander soort kaarten, zoals de Tarot kaarten.

Voor €17,00 vind ik dat je een mooi en duidelijk weergegeven website hebt waar je veel informatie kunt vinden. Het is z’n geld zeker waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *