Review: 50 recepten in 30 minuten

recepten boek

In deze review schrijf ik over het digitale kookboek: 50 recepten in 30 minuten. Het boek is van Ria Kamelle. Ze heeft al meerdere boeken op haar naam staan. De boeken die ze al eerder heeft geschreven zijn met name gericht op vrouwen in de overgang en suikervrij eten. Dit kookboek is geschikt voor het hele gezin. Ze heeft zich gericht op gezonde en vlotte maaltijden. Ik zal meer gaan vertellen over: voor wie dit boek geschikt is, wat je kunt verwachten van dit boek, wat de ervaringen en wie het boek geschreven heeft.

Wie heeft het boek geschreven?

Ria Kamelle

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de schrijfster van het boek: Ria Kamelle. In de afgelopen jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met overgangsklachten met als doel: afvallen. Ze heeft hierover de volgende boeken geschreven: Overwin je Overgang, Slank door de Overgang en 20 dagen Suikervrij. 

Dit kookboek is niet specifiek voor deze doelgroep. Ze richt zich in dit boek met name op gezinnen waar weinig tijd is om toch een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. En dat sprak mij in ieder geval wel aan.

Voor wie is dit boek geschikt?

Twee belangrijke aspecten staan centraal in dit boek, namelijk: tijd en gezond eten. Dus dit boek is voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, of weinig tijd kwijt willen zijn aan het koken. Daarnaast is het voor iedereen die gezond wil eten.

Voor mij is gezond eten belangrijk. Het is een manier om me goed te voelen en om mijn immuunsysteem op peil te houden. Naast mijn werk, kinderen en hobby’s, blijft er soms weinig tijd over. Goede, eenvoudige en gezonde recepten zijn dus altijd welkom. Daarnaast probeer ik gevarieerd te eten en heb geen zin in twee keer brood op een dag. Het is een hele klus om dingen te maken die je in plaats van brood kunt meenemen naar je werk.

gezond eten

Wat kun je verwachten van dit boek?

Dit is een digitaal boek. Op het moment dat je betaald hebt, ontvang je het direct in je mail. Natuurlijk kun je er voor kiezen om het uit te printen, zodat je het op het aanrecht kunt neerleggen.

In het boek staan, zoals de titel al aangeeft, 50 recepten die in ongeveer 30 minuten klaar zijn. Om heel precies te zijn bevat dit boek:

  • Recepten voor ontbijt, lunch, tussendoortje en avondeten
  • Gemiddeld heb je 5 tot 6 ingrediënten per gerecht nodig
  • De 50 gerechten zijn niet alleen gezond en snel te maken, ze stimuleren ook je vetverbranding
  • De recepten zijn 100% gluten en zuivelvrij
  • Gemiddelde bereidingstijd ligt zelfs iets onder de 30 minuten
  • De ingrediënten uit dit kookboek zijn verkrijgbaar in elke supermarkt
  • Alle maaltijden die je aantreft zijn geschikt voor het hele gezin
  • Handige boodschappenlijstjes zodat je snel klaar bent in de supermarkt
  • Als er iets in dit digitale kookboek veranderd of worden er nieuwe gerechten toegevoegd. Dan krijg je gratis een update in je mailbox

Naast dit kookboek zijn er ook nog bonussen die je gratis bij krijgt!

Bonus 1: 10 recepten voor broodvervangers

Brood is vooral zo gemakkelijk, maar als je het niet twee keer op een dag wilt eten, wat moet je dan? Deze recepten bieden de uitkomst. Ze zijn gluten- en gistvrij.

bonus boek

Bonus 2: 10 traktaties om van te smullen

Als je goed en gezond bezig bent, kan het vervelend zijn om toch weer suiker te eten op verjaardagen of andere gezellige momenten. Op deze manier kun je toch genieten van iets lekkers, zonder dat je suikers, e-nummers en andere kunstmatige toevoegingen binnen krijgt. Dus 100% natuurlijke ingrediënten!

bonus boek

Bonus 3: handige boodschappenlijstjes

Van te voren boodschappenlijstjes maken heeft meerdere voordelen. Als eerst zul je je beter aan het lijstje houden en beland er minder in de kar, waardoor je goedkoper uit bent. Als je je aan je lijstje houd, komen er ook minder ongezonde dingen in je kas terecht. Een win win situatie dus!

Wel kost het even tijd om het lijstje te maken. Maar nu niet meer! Als bonus krijg je tijdsbesparende boodschappenlijstjes. Het is digitaal, dus heb je het altijd bij je.

boodschappenlijstje

Bonus 4: maaltijdplanner voor drie weken

Naast deze maaltijdplanner, krijg je ook een template om daarna je eigen maaltijden te plannen. Steeds voor een periode van drie weken.

weekplanner

Bonus 5: levenslange updates

Op het moment dat er veranderingen zijn in het kookboek, nieuwe recepten, tips en nieuwe inzichten, dan krijg je deze vanzelf via de mail.

update boek

Prijs

De prijs van dit digitale boek bedraagt €27. Hiervoor krijg je naast het boek ook de vijf bonussen die hier boven beschreven zijn.

Wat ook erg prettig is, is dat je een “niet goed, geld terug” garantie krijgt. Als het boek je niet bevalt, dan hoef je alleen maar een mailtje te sturen en dan wordt het bedrag weer teruggestort. Je kun er geen buil aan vallen lijkt me.

Ervaringen

Op de site van Ria Kamelle staan meerdere ervaringen van mensen, zoals:

ervaring

“Ik was al een hele tijd op zoek naar gezonde recepten die snel klaar te maken zijn. Ik heb eerder andere kookboeken uitgeprobeerd. Vaak valt het me vies tegen… Dan moet je tientallen poeders en kruiden in huis hebben. Die heb ik niet, dus moet ik die kopen… kost me klauwen met geld. Ik ben erg blij met deze 50 recepten van je Ria! Eindelijk snelle en gezonde recepten die betaalbaar zijn! Dank je wel!”

Berda (57), Den Bosch
ervaring

“In eerste instantie was ik 4 kilo afgevallen met het programma Slank door de Overgang in 4 weken. Ik heb toen besloten om door te blijven gaan met de 50 recepten in 30 minuten van Ria. Ik ben nu met mijn tweede week bezig en ik ben 1,7 kilo afgevallen in 2 weken.”

Saar Berkenkamp (45), Rotterdam
ervaring

“Fantastisch! Ik hoef niet 2 keer te koken, mijn man kan gewoon mee eten en hij vindt ze lekker ook! Ik ben in 3 weken, 4 kilo afgevallen. Dat is me nog niet eerder gelukt!”

Marjan van Kronenberg (49), Utrecht

Daarnaast zijn er op de Facebookpagina van Ria Kamelle wel meer dan 14.000 likes. Dat zegt natuurlijk ook wel wat.

Conclusie

Ik heb nu een aantal recepten uitgeprobeerd van dit kookboek enkan niet anders zeggen dat het me goed bevalt. Veel mensen beginnen hier mee om af te vallen, maar dat was mijn doel niet (al is dat natuurlijk altijd meegenomen). De combinatie van weinig tijd en gezond spreekt mij erg aan. En dat is met dit kookboek ook echt goed te doen. De gerechten staan inderdaad binnen 30 minuten op tafel. De gerechten zijn goed betaalbaar door het feit dat ze weinig producten nodig hebben.

Al met al vind ik dat het een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. €27 voor een digitaal boek met ook nog eens vijf bonussen, is niet verkeerd. Ik hoef mijn geld in ieder geval niet meer terug.

Interessante links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *