Review: 20 Dagen suikervrij

review boek 20 dagen suikervrij

In deze review ga ik het boek: 20 dagen suikervrij bespreken. Naast het boek, wil ik ook graag ingaan op wat het effect van suiker is op je lichaam. Als je begrijpt wat suiker doet, wordt de stap om suikervrij te leven alleen maar makkelijker. Naast het effect van suiker, bespreek ik ook wie het gezicht achter het boek is, voor wie het geschikt is, wat je ervan kunt verwachten en de ervaringen van anderen.

Het effect van suiker

suikers

Wie kent het gevoel niet, ineens “moet” je suiker hebben. Drop, chocolade, het maakt niet uit, als het maar suiker is. Dit noemen we suiker gravings. Het is niet voor niets dat we dat krijgen. Het is het teken dat we verslaafd zijn aan suiker.

Op een dag hebben we natuurlijk wel iets aan suiker nodig. Helaas is het zo dat veel producten die we kopen vol zitten met suikers. Deze zijn er in de fabriek aan toe gevoegd, zodat het ons nog beter smaakt en we er meer van consumeren. Met als gevolg: overgewicht. Het lastige is, dat als je op de producten het etiket bekijkt, je niet direct herkent dat er suiker in zit. Er zijn maar liefst 56 namen voor suiker! We vinden het helaas in de meest vreemde producten terug.

Ook dit zijn suikers…

ook dit zijn suikers

Naast de suikers die toegevoegd zijn, zijn er ook producten (snelle koolhydraten) die ons lijf omzet in suikers (glucose)! Denk aan witbrood, bier en pasta’s. Als ik een pizza heb gegeten, voel ik me na die tijd vaak futloos, als ik dan weer wat suiker eet, voel ik me weer een stuk beter. Dit is wat snelle koolhydraten met je doen. Ze zetten het om in glucose (soort suiker, je krijgt een suiker piek. Daarna voel je je slap en zonder energie, waardoor je weer iets van suiker nodig hebt om je weer beter te voelen. Dus weer een suiker piek. Zo krijg je de hele dag door suiker binnen.

Er komt ook nog bij, dat als je suiker hebt gegeten er dopamine vrij komt in je hersenen. Dit geeft je een euforisch gevoel. Met als resultaat dat het naar meer smaakt. Je bent dus verslaafd!

De oplossing? Wellicht dat deze review kan helpen!

Wie heeft het boek geschreven?

Ria Kamelle heeft het boek geschreven

Dit boek is geschreven door Ria Kamelle. Ze heeft al meerdere boeken op haar naam staan, zoals: Slank door de Overgang, Overwin je Overgang, 50 recepten in 30 minuten en nu dus 20 dagen suikervrij. Veel van haar boeken die ze schrijft, zijn voor vrouwen van boven de 40 en/of in de overgang. Ze noemt zich zelf dan ook overgangsconsulente en helpt dagelijks vrouwen met problemen rond de overgang.

Voor wie is dit boek geschikt?

Nu denk je natuurlijk: ik zit (nog) niet in de overgang, dus is het niet voor mij! Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat iedereen de voordelen eens moet ervaren hoe het is om een tijd geen suiker meer te eten. Man of vrouw, oud of jong, overgang of niet.

gewicht verliezen is geschikt

Dus als je suikervrij wil leren leven, dan kan dit zeker een boek voor je zijn. Veel diëten richten zich op het verkrijgen van minder calorieën, waardoor je steeds een hongergevoel hebt. Aan het einde van het dieet ben je dit volhouden beu en ga je snaaien waardoor het bekende jojo-effect ontstaat. Je valt dan eerst enkele kilo’s af, maar komt er vervolgens weer kilo’s bij. Met een suikerdetox reinig je je lichaam van overtollige suikers en zorg je voor een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je gewicht gaat verliezen. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt voor een gezondere hormoonhuishouding waardoor je kilo’s vet gaat verliezen zonder een hongergevoel te krijgen.

Wat kun je van het boek verwachten?

Dit boek heeft een duidelijk begin en eind. Je volgt 20 dagen lang de recepten uit het boek. De recepten zijn volgens een specifiek dagmenu. Dit zorgt er voor dat je alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft.

Omdat het ontwikkeld is voor vrouwen boven de 40, wordt er in de recepten bijvoorbeeld rekening gehouden met de pittigheid van de gerechten. Pittig eten kan opvliegers veroorzaken.

Wat erg prettig is, is dat het voor iedereen in het gezin gezond is. Iedereen kan er van mee eten, je hoeft niet apart te koken voor bijvoorbeeld de kinderen.

De wel 50 recepten die in het boek staan zijn makkelijk en vlot te maken. Binnen een half uur heb je een gezonde maaltijd op tafel staan.

suikervrij eten

kortom:

  • Stap voor stap uitleg hoe je jouw bloedsuikerspiegel stabiel krijgt waardoor je kilo’s vet gaat verliezen, zelfs na 20 dagen
  • Direct toegang tot meer dan 50 recepten die gemiddeld in 25 minuten klaar te maken zijn
  • Doorbreek de hunkering naar suikers en slechte koolhydraten, waardoor je minder gaat snaaien
  • Herken verborgen suikers doordat je de kennis hebt om etiketten te lezen en laat je nooit meer misleiden door de voedingsindustrie
  • Je hebt geen vreemde poeders of dure supplementen nodig bij dit programma, alleen 100% natuurlijke ingrediënten
  • Elke dag een verzadigd gevoel zodat je het programma makkelijk kunt voltooien
  • 100% gluten- en zuivelvrij, waardoor het ook geschikt is als je een bepaalde voedselintolerantie hebt
  • Geschikt voor het hele gezin, dus je hoeft niet twee keer te koken waardoor je tijd bespaart
  • Na betaling krijg je direct toegang tot de digitale boeken. Er wordt niets per post opgestuurd en je kunt direct beginnen

Naast het kookboek zijn er ook nog een aantal bonussen die je er gratis bij krijgt!

Bonus 1: Startersgids 20 dagen suikervrij

startersgids suikervrij

Deze gids legt je stap voor stap uit hoe je een goede start maakt met een suikervrij leven, op deze manier ga je goed voorbereid aan de slag. ook ontdek je de schadelijke gevolgen van langdurig suikergebruik die veel erger zijn dan de extra kilo’s vet.

Je krijgt handige hulpmiddelen en tips die je direct kunt gebruiken, waardoor je geen gedoe meer hebt in de keuken.

Ook krijgt je tips voor als je uit eten gaat. Je zult een bewuste keuze moeten maken met wat je gaat eten. Natuurlijk staat voorop dat je moet kunnen blijven genieten van het uiteten gaan.

Je leert hoe je lichaam van binnen uit gereinigd wordt, waardoor je er vanbuiten er mooier uit gaat zien. Erg belangrijk is dat je de waarheid leert over suiker – hoe de voedingsindustrie inspeelt op je hormoonhuishouding en je verslaafd raakt aan suiker en koolhydraten.

Tot slot leer je hoe je op gewicht kunt blijven verliezen na de 20 dagen suikerdetox.

Bonus 2: Suikervrije dranken

Je ontvangt 10 recepten om suikervrije dranken te kunnen maken. Ze zijn eenvoudig te maken, heel verfrissend en geschikt voor het hele gezin. Naast verfrissende dranken zijn er ook warme dranken aan toegevoegd, zoals chocolademelk en gemberthee met citroen.

suikervrije drankjes

Bonus 3: Suikervrije lekkernijen

In dit boekje staan 10 recepten voor lekkere en suikervrije tussendoortjes, zoals: cakes, taartje, koekjes en muffins. Wat dacht je van een heerlijke chocoladetaart en frambozenmuffin?

lekkernijen suikervrij

Bonus 4: Handige boodschappenlijstjes

Van te voren boodschappenlijstjes maken heeft meerdere voordelen. Als eerst zul je je beter aan het lijstje houden en beland er minder in de kar, waardoor je goedkoper uit bent. Als je je aan je lijstje houd, komen er ook minder ongezonde dingen in je kas terecht. Een win win situatie dus!

Wel kost het even tijd om het lijstje te maken. Maar nu niet meer! Als bonus krijg je tijdsbesparende boodschappenlijstjes. Het is digitaal, dus heb je het altijd bij je.

boodschappenlijstjes

Bonus 5: Facebook community

Via deze community kom je in contact met mensen die de zelfde suikerdetox doen of hebben gedaan. Het biedt je de mogelijkheid om antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt of je kunt ervaringen delen met elkaar. Alleen mensen deelnemers kunne je berichten lezen en reageren.

Facebook samen suikervrij

Bonus 6: Motivatie e-mails en updates

Via de mail ontvang je handige tip en ook succes ervaringen van mensen die de suikerdetox als hebben gedaan. Daarnaast ontvang je levenslang updates. Mocht er iets veranderd worden aan de recepten, of toegevoegd worden, dan krijg je deze in je mail-box.

email

De Prijs

De prijs van dit digitale boek “20 dagen suikervrij” bedraagt €49. Hiervoor krijg je naast het boek ook de zes bonussen die hier boven beschreven zijn.

Wat ook erg prettig is, is dat je een “niet goed, geld terug” garantie krijgt. Als het boek je niet bevalt, dan hoef je alleen maar een mailtje te sturen en dan wordt het bedrag weer teruggestort. Het boek is digitaal, je hoeft dus niets terug te sturen. Je kun er geen buil aan vallen lijkt me.

Ervaringen

Hier een greep van ervaringen van vrouwen die deze suikerdetox hebben gedaan. Naast deze verhalen zijn er via Facebook tal van positieve ervaringen te vinden, deze zijn allemaal te lezen op haar site.

mevrouw suikervrij eten

“Ik ben 3 kilo afgevallen en wat buikomvang kwijt geraakt”. 
Inderdaad heb ik deze week de 20 dagen vol gemaakt en ik moet zeggen dat het eten mij zeer goed bevalt. Ik blijf zonder suiker mijn maaltijden bereiden en ook de tussendoortjes zijn prima. De ingrediënten die jij in de recepten verwerk zijn prima te verkrijgen en elke maaltijd is smakelijk. Wel heb ik met de ingrediënten geëxperimenteerd en mijn eigen draai aan gegeven, maar niets van suiker of andere snelle koolhydraten gebruikt. Ik ben begonnen aan met suikervrij eten omdat ik erg last opvliegers en dan met name ‘ s nachts. Door deze onrust werd mijn energie overdag minder en deze heb ik nu weer helemaal terug. Ook het gevoel dat ik een echte suikerjunk was ben ik kwijt. Ik ben weer verzadigd na een maaltijd en al met al geeft het een goed gevoel. Mijn BMI was al prima, maar ik ben toch 3 kilo afgevallen en wat buikomvang kwijt geraakt. Dit was wel welkom.
Bedank voor alle tips en lekker recepten.

Karin Esselink

“Ik luister weer goed naar mijn lichaam”

ervaringen suikervrij

Allereerst mijn complimenten voor de zorgvuldigheid en de uitgebreidheid van de informatie bij deze detoxkuur. 
Wat er voor mij na de suikerdetox veranderd is, is dat ik voel hoe goed het voor je lichaam is om te leven zonder gluten, suiker en zuivel.
Daardoor is het ook na de detoxkuur relatief makkelijk om vol te houden.
Ik merk nu veel eerder wanneer iets niet goed voor me is en kan het dan ook makkelijk laten staan.
Ik probeer vanaf nu de gluten, de zuivel en de suiker zoveel mogelijk te vermijden uit mijn eetpatroon.

Arianne Z.

Conclusie

Ik ben met frisse moed met een suikervrij leven begonnen. Ik moet zeggen dat de recepten heerlijk zijn, en daarnaast ook makkelijk. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze gerechten op tafel te kunnen zetten.

Ik had niet gedacht dat ik zo verslaafd aan suiker zou zijn. Ja, ik houd wel van drop en chocolade en zo. Maar ik snoep zeker niet de heeldag door. De eerste dagen heb ik echt ontwenningsverschijnselen gehad! Ik had last van hoofdpijn en ik was kribbig. Toen vond ik het heel fijn om in die community te kijken wat de ervaringen waren van anderen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik heb volgehouden.

Voor mezelf ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Het scheelt me een aantal kilo’s in gewicht, wat altijd plezierig is, maar wat ik belangrijker vind, is dat ik nu veel bewuster met suiker om ga.

De producten die je krijgt na betaling, zijn overzichtelijk. De recepten die er in staan zijn lekker en goed te maken.

Al met al vind ik de prijs/kwaliteit verhouding goed te noemen. Helmaal met de bonussen die je erbij krijgt. Natuurlijk is €49 wel geld. Maar het idee dat als het je niet bevalt, je geld terug kunt krijgen, geeft mij een goed gevoel. Zo koop je geen kat in de zak.

Interessante links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *