diepe ontspanning met Yoga Nidra

Als je aan Yoga denkt, dan denk je al snel aan soepelheid en flexibiliteit. Dat gaat voor de meeste vormen van Yoga dan ook op. Bij deze vorm van Yoga, gaat het om iets anders. Het is vooral erg geschikt als slapen en ontspannen lastig is voor je. Met Yoga Nidra leer je je slaapkwaliteit te verbeteren. Ook leer je meer te genieten van de kleine dingen, leer je leven in het nu en zal je meer rust ervaren gedurende de dag.

Het aanzijn dat je moeilijk “los kunt laten”, slecht slaapt, een trauma hebt of een burn-out. Als dat zo is, dan is deze stijl van yoga echt een uitkomst. Het heeft een heel heilzame werking en heeft een grote helende kracht. Je kunt hiermee een dieper gevoel van vrede ervaren en je kunt een diepere verbinding met jezelf maken.

Yoga Nidra betekent “yogische slaap”. De bedoeling van deze vorm van yoga, is een diepe staat van bewuste ontspanning te bereiken, echt slapen doen je dan zeker niet! Tijdens deze lessen kom je tot volledige ontspanning in zowel lichaam en geest.

Hoe werkt Yoga Nidra?

na yoga midra lekker uitgerust

Als je al eerder aan Yoga hebt gedaan, dan weet je dat een les altijd eindigt met ontspanningsoefeningen. Tijdens deze eindontspanning lig je lekker op je rug en wordt je begeleid naar een staat tussen waken en slapen, dit wordt ook wel Yoga Nidra genoemd. Deze vorm van Yoga houdt meer in dan alleen deze eind oefening natuurlijk, het is een hele op zichzelf staande stroming binnen de Yogafilosofie. Doordat je in deze staat terecht komt tijdens de lessen, kun je dat vergelijken met vier uur slaap!

Het is niet zo maar even weg dutten. Tijdens de les neemt de stem van je docent je mee. Door de visualisatie-oefening kom je in een diepe ontspanning, misschien wel in een trance.

Doormiddel van deze yoga neemt de hersenactiviteit af en het lichaam gaat in de genezende toestand. Op het moment dat het lichaam in een genezende toestand komt, kan de yogi de gifstoffen op cellulair niveau opruimen en de geest opfrissen, ook is het mogelijk om dat de bagage uit het onderbewuste op te ruimen.

Om yoga Nidra te beoefenen heb je geen ervaring nodig. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder het filmpje over wat je er van kunt verwachten.

Interessante links:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *